1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Organ bağışı çağrısı

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDEN ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Organ bağışı konusunda halkın bilinçlenmesini sağlamak ve bağışı artırmak amacıyla Akdeniz Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde kurulan stantlarda çağrı yapılıyor.

Organ Bağışı Haftası kapsamında Akdeniz Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin içinde kurulan stantlarda vatandaşa organ bağışıyla ilgili bilgi verilirken broşür de dağıtılıyor. Ayrıca hastane içinde bulunan elektronik panolara yazılan yazılarla ve asılan afişlerle organ bağışı konusuna duyarlılığın artırılması hedefleniyor.

Organ naklinde Avrupa'nın lokomotifi olarak gösterilen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü ve Koordinasyon Birimi Sorumlusu Uzman Nilgün Keçecioğlu, bağışın önemine dikkat çekti. Hastane kapısından giren herkesi organ bağışı konusunda bilgilendirmek istediklerini anlatan Keçecioğlu; şöyle konuştu: "Bu nedenle hastane bünyesinde stantlar kurduk. Yatılı tedavi gören hastalarımız ve refakatçilerine de broşür dağıtıyoruz. Afişler astık, elektronik panolarda tanıtım yapıyoruz.

Konferanslar düzenleyerek eğitimler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, 200 belediye otobüsüne de afiş asıldı."

50 BİN BÖBREK HASTASI VAR

Halkın organ bağışında yeterli bilgiye sahip olmadığını belirten Türkiye'nin ilk Organ Nakli Koordinatörü de olan Nilgün Keçecioğlu, Türkiye'de 50 bin böbrek hastası bulunduğunu hatırlattı. Böbrek hastalarının diyaliz makinesine bağlı olarak organ bekleme şansı olduğunu anlatan Keçecioğlu, şunları söyledi: "Ancak kalp, karaciğer gibi yetmezliği bulunan hastaların organ bağışına ihtiyacı var. Çünkü onların makineye bağlı yaşam şansı olmadığı için hayatlarını kaybediyorlar. Binlerce organ bağışı bekleyen

hastamız var ve yeterince organ bağışlanmadığı için onları gözümüzün önünde kaybediyoruz."

Dileğinin tüm insanların bu konuda duyarlı olması olduğunu anlatan Keçecioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece başına gelince veya yakınlarının organa ihtiyacı olunca değil başkalarının organa ihtiyacı olduğunu bilerek duyarlı olmasını istiyoruz. Organ bağışından bahsedilirken genelde insanlarda hep kendi ya da yakınlarının organ bağışçısı olma fikri oluşur ve bunu kimse aklına getirmek istemez. Ancak yarın bizim ya da yakınlarımızın organ bekleyen konumuna gelip gelmeyeceğimizin garantisi var mı? Bu

nedenle tüm vatandaşların organ bağışı konusunda bilinç sahibi olması bu konuda karar vermesi gerekir. Herkesi organ bağışı konusunda düşünmeye davet ediyoruz."

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDEN ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 16:41:03
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 10:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?