22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Organ bağışı hayat kurtardı

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARDI

Denizli’de beyin ölümü gerçekleştiği için ailesi tarafından organları bağışlanan Erdal Kaya (17) Antalya’da acil böbrek listesinde kayıtlı bulunan Hatice Özmen’e (41) hayat verdi.

17 yaşındaki gencin böbreklerinden birisi Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla Özmen’e nakil edildi. Acil böbrek bekleme listesinde bir aydır bekleyen ve 5 yıldır hemodiyalize bağlı olarak yaşamını sürdüren Hatice Özmen kurtulmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi doktorlarına teşekkür etti. Doğuştan Akdeniz Ateşi rahatsızlığı olduğunu belirten Hatice Özmen, yıllardır istediği kadar su içememenin sıkıntısını yaşadığını söyledi.

Ameliyatla diyalizden kurtulmanın sevincini yaşadığını dile getiren Özmen, “Hastalığım nedeniyle birçok şeyi yapamadım. İstediğim yere gidemedim. Sosyal hayattan mahrum kaldım. Ama şimdi kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Kana kana su içmenin mutluluğunu yaşıyorum.” şeklinde konuştu.

Ameliyat olduğu tarihi doğdum günü olarak seçtiğini bildiren Özmen, son bir yıldır hastalığından dolayı yatağa bağlı olarak yaşadığını ifade etti. Özmen, organları bağışlayan aileye de seslenerek, herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 16:22:03
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 16:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?