22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Organ naklinde uzman kadro işbaşında

Türkiye'de uluslararası kalitede sağlık hizmetlerini geniş halk kitlelerine ulaştırmayı hedefleyen Medical Park Hastaneler Grubu, dev bir sağlık hizmetine imza attı.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü, tecrübeli kadrosuyla nakillere başladı.

Antalya'nın kalbi Lara'nın merkezinde 30 bin metrekare alan üzerine kurulan 33 branşta sağlık hizmeti sunan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde artık organ nakli de yapılıyor.

Bir özel hastanede kurulmuş en kapsamlı transplantasyon merkezine sahip hastanede 22 Kasım 2008 tarihinde organ nakline başlandı. Organ Nakli Bölümü'nün başında, Türkiye'de organ nakli konusunda birçok ilke imza atmış ve öncülük etmiş tecrübeli bir ekip bulunuyor. Türkiye'de ilk böbrek-pankreas naklini, doku uyumsuz böbrek naklini ve kan grubu uyumsuz böbrek nakli programını başlatan, bugüne kadar yüzlerce hastanın yeni bir hayata adım atmasını sağlayan Prof.Dr. Alper Demirbaş ile Doç. Dr. Murat Tuncer başkanlığındaki ekip, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'ne geçti.

2000-2004 yılları arasında yürüttüğü Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Ünitesi Başkanlığı görevinden 8 Ağustos 2008 tarihinde ayrılan Medical Park Antalya Hastane Kompeksi Tıbbi Direktörü ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, ekibindeki tecrübeli isimler Doç. Dr. Murat Tuncer, Op. Dr. Sabri Tekin, Op. Dr. Muzaffer Atlı, Op. Dr. Altan Özdemir, Dr. Levent Yücetin ve Özlem Yanık ile birlikte Organ Nakli Bölümü'nde göreve başladı.

Ekibinin organ nakli konusunda son derece tecrübeli olduğunu belirten Prof. Dr. Alper Demirbaş, "Kasım ayının 21'inde Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde kalp hariç tüm organların nakillerinin yapılması için gereken izni aldık ve nakillere başladık. Bir rekor kırarak da 1.5 haftada 36 böbrek nakli gerçekleştirdik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 22:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NEVZAT BERBER IP: 88.252.242.xxx Tarih : 10.01.2009 11:12:51

SAYIN HOCAM ALPER DEMİRTAŞ YENİ HASTANENİZ HAYIRLI OLSUN BAŞARILAR DİLERİM BEN KONYADAN SİZİN NAKİL YAPACAGINIZ BİR KARACİGER EVRE 5 SİROZ HASTASIYIM BBNİ NEZAMAM OGLUMDAN ALIP NAKİL YAPARSINIZ BÜTÜN RAPOR VE DOSYAM GASTOENTROLOJİ HOCAMI ADİL BEYDEDİR DOSYA NUMARAMI VE RAPORLARI İSTERSENİZ GÖNDERİRİM ACELE CEVABINI BEKLİYORUM HOCAM SAYGILAR TEL 0332 3420660/ CEP 05364001252 KONYADAN NEVZAT BER BER