21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Organ nakliyle doğan büyük aşk!

Antalya'da, hastanede birlikte kaldıkları odada tanışan ve aynı kişinin organlarıyla hayat bulan iki genç birbirlerine aşık oldu. Hastaneden el ele taburcu olan gençler 13 Aralık'ta dünya evine girmeye hazırlanıyor.

Antalya'da, bir yıl önce hayatını kaybeden Meryem Er'in organlarıyla yaşam bulan 29 yaşındaki Gülcan Barış ile 33 yaşındaki Rafet Kartal, şimdi de hayatlarını ömür boyu birleştirmeye hazırlanıyorlar.

HEM BÖBREK HEM PANKREAS

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki 6 yıllık böbrek hastası Rafet Kartal, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde bir yıl önce ablası Neriman Kartal'dan böbrek nakli oldu. Aynı zamanda 27 yıllık diyabet hastası olan Kartal'a ikinci mutlu haber Alanya'dan geldi.

Alanya'da yaşamını yitiren ilköğretim öğrencisi Meryem Er'in pankreasının Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde düzenlenen operasyonla Kartal'a nakil oldu. 5 yaşındayken hastalığa yakalanan Kartal, şekerin tadını bile bilmediğini söyledi. Hastaneden taburcu olduktan sonra Kartal hemen baklava yediğini söyledi.

AYNI TARİHTE NAKİL

Antalya'da 3 Mart 2007 tarihinde bir kişi daha organ nakli mutluluğu yaşadı. Konya'nın Akşehir ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki böbrek hastası Gülcan Barış'ı arayan doktorlar, Alanya'da yaşamını yitiren Meryem Er'in bir böbreğinin kendisine nakledileceğini haber verdi. Antalya'ya gelen Barış, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde organ nakli ile sağlığına kavuştu.

NAKİL AŞKI DOĞDU

Organ nakli, Rafet Kartal ve Gülcan Barış'ı aynı odada buluşturdu. Aynı anda nakil olduktan sonra aynı odada yan yana kalan iki genç arasında kısa sürede aşk başladı. Hastaneden birlikte taburcu olduktan sonra birbirlerini sürekli arayan ve görüşmeye devam eden gençler hayatlarını ömür boyu birleştirmeye karar vererek nişanlandı. Organ nakliyle başlayan aşk, önümüzdeki ay evliliğe dönüşecek. 11 Aralık'ta Konya Akşehir'de kına yapacak olan genç çift, 13 Aralık'ta Muğla Fethiye'de yapılacak düğünle dünya evine girecek.

HAYATIMIN EN GÜZEL GÜNLERİ

Rafet Kartal, hastanede bir kadın ile aynı odada kalmaktan ilk başta rahatsızlık duyduğunu belirterek "Ama zamanla onu tanıdım ve sevdim. Bizimkisi gerçek bir aşk hikayesi" dedi.

Doktorlarının da evlilik kararına çok sevindiğini söyleyen Gülcan Barış ise "Bizim yaşamımızın ve aşkımızın diğer hastalara bir umut olmasını istedik. Nakil olmadan önce evlilik aklımda hiç yoktu. Beyaz gelinliği giyeceğimi hayal bile etmiyordum. Hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 14:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdurrahman Büyükkeskin IP: 88.225.220.xxx Tarih : 14.11.2008 19:06:02

Gerçekten ilginç bir aşk hikayesi. Allah bir ömür boyu mutluluk versin.