22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Organik beslenme paneli 2 Kasım'da

Antalya'ya Organik Pazar kurulmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal ürünlerin üretim metotlarının işleneceği bir panel düzenliyor.

2 Kasım Pazar günü Saat 12.00'de AKM Aspendos Salonu'nda düzenlenecek panelde, Türkiye'nin önde gelen beslenme ve kanser uzmanları tarımsal ürünleri sağlık açısından değerlendirecek.

Türkiye'nin ikinci Organik Pazar'ını Antalya'da kuran Büyükşehir Belediyesi sağlıklı beslenme konusunda hizmetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel'in büyük önem verdiği Organik beslenme konusunda 2 Kasım 2008 Pazar günü Saat 12.00'de AKM Aspendos Salonu'nda bir panel düzenlenecek.

Organik Tarım, Kontrollü Tarım ve Geleneksel Tarımın üretim metotlarının işleneceği panelde, Antalya'da tarımsal ürünlerde yapılan denetimlerin ve dünyada sağlıklı ürün tarımına yönelik gelişmeler anlatılacak.

SAĞLIKLI ÜRETİM VE METOTLARI ANLATILACAK

Tarımsal ürünlerin Türkiye'nin önde gelen beslenme ve kanser uzmanları tarafından sağlık açısından değerlendirileceği panelde, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, 'Tarımsal ürünlerin üretim metotları ve denetim sistemi'; Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Doç. Dr. Cengiz Sayın da 'Dünyada sağlıklı ürün tarımına yönelik gelişmeler ve tüketici eğilimi' konularında bilgiler verecek.

BESLENME VE KANSER UZMANLARI DEĞERLENDİRECEK

İki bölüm halinde gerçekleştirilecek panelin ikinci bölümünde ise Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli 'Beslenme uzmanı bakışı ile tarımsal ürünler'; Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bölümü Doç Dr. Mustafa Özdoğan, 'Kanser oluşumu ve çevresel faktörler'; Doç. Dr. Hakan Bozcuk da 'Onkolog bakışı ile tarımsal ürünler' konularında katılımcıları bilgilendirecek. Tarımsal ürünlerin üretim metotlarının geniş bir şekilde ele alınacağı panel soru ve cevap bölümüyle sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 17:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?