1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Organları 2 kişiye umut oldu

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen 52 yaşındaki Yaşar Batıbay'ın bağışlanan organları 2 kişiye hayat verdi.

Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde yaşayan ve Serebral Enfak nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen Yaşar Batıbay'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Batıbay'dan alınan karaciğer İzzet Aydın'a (32), böbrek ise Haluk Uzun (30) isimli hastalara nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından duygularını dile getiren bir çocuk babası İzzet Aydın, "4 aydır organ bekliyorum. Cuma günü telefonla arayarak organ bulunduğunu söylediler. O an yeniden doğdum. Bağış yapan aileye de çok teşekkür ederim. Artık onların bir oğlu da benim" dedi.

Babasının organlarıyla başka insanların şifa bulmasının acılarını bir nebze de olsa hafiflettiğini anlatan Onur Batıbay, "Organlarının toprakta çürüyeceğine bir canda hayat bulmasını istedik. Bu nedenle babamın organlarını bağışlama kararı aldık. Ayrıca ailece hepimiz organlarımızı bağışladık" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 20:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DUYGU BATIBAY IP: 88.228.51.xxx Tarih : 23.09.2009 19:43:08

organ bağışında tüm milletimizin biraz daha duyarlı olmasını istiyorum.Canım babamın organları 3 hasta kurtardı.başka bedenlerde yaşayacak.CANIM BABAMA Allahtan rahmet,organ nakil edilen hastalarada geçmiş olsun dilerim.SENİ SEVİYORUZ BABACIM.