22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Organları hayat verecek

Antalya’da yüksekten düşme sonucu ölen Ünal Özyurt (41)’un organları, kayınbiraderinin iknasıyla eşi tarafından bağışlandı.

Uncalı Mahallesi’nde 3 gün önce, 2. katta bulunan evinin kapısı kilitli kalan ve evine girmek için apartman boşluğundaki pencereden evinin balkonuna geçmek isterken düşen Özyurt, yakınları tarafından ağır yaralı olarak Antalya Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yoğun bakım servisinde 3 gündür kontrol altında tutulan Özyurt’un, gece yarısı beyin ölümü gerçekleşti.

Eşi Fatma Özyurt ve kayınbiraderi Yüksel Ocakçı tarafından organları bağışlanan Özyurt, organlarının alınması için Devlet Hastanesi’nden gece 01.00 sıralarında alınarak, ambulansla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Beyin ölümünün gerçekleştiği belirtilen Özyurt’un hayati fonksiyonlarının durmaması için, kalp atışlarını ölçen cihaz ve oksijen tüpüne bağlı şekilde hastaneler arasında nakli gerçekleştirildi. Eniştesinin nakil işlemleri için hastanede bulunan Yüksel Ocakçı, olayların gelişimini anlatırken, organlarıyla hasta insanlara hayat verecek olan eniştesinin 5 yaşında Fatma isminde bir kızı bulunduğunu, ablasının da ikiz erkek bebeklere hamile olduğunu ve bu ay sonunda doğum yapacağını belirtti.

Ocakçı, eniştesinin ölümünde en çok üzüldükleri noktanın da ay sonunda doğacak olan ikiz erkek bebeklerini göremeden ölmesi olduğunu belirtti.

Özyurt’un hangi organlarının bağışlanacağı ve kaç kişiye nakledileceği yapılan incelemenin ardından belirlenecek.

antalya
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 11:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?