1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Organlarıyla 2 kişiye hayat verdi

Mersin'in Anamur ilçesinde muz serası yapımında çalışırken kafasına 150 kiloluk demir düşmesi sonucu beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşındaki Kadir Aşır'ın organları iki kişiye hayat verdi.

Alanya Devlet Hastanesi'nde iki böbreği, karaciğeri ve pankreası Antalya Medikal Park Hastanesi Organ Nakli Merkezi doktorlarından Dr. Muzaffer Atlı ve Dr. Sabri Tekin tarafından çıkarılarak Antalya'ya getirildi.

Aşır'ın karaciğeri yıllardır Hepatit C hastalığına bağlı karaciğer yetmezliği olan ve İstanbul'dan gelen 58 yaşındaki Hüseyin Kaplan'a takıldı. Medical Park Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirilen ameliyat ile hayata yeniden merhaba diyen Kaplan'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Anamurlu işçi Kadir Aşır'ın pankreası ise 33 yaşındaki Ali Hödüş'e takıldı. Hödüş'ün geçtimiz Mart ayında böbrek nakli olduğu ancak şeker hastası olması nedeniyle, pankreasın takılan böbreğe zarar verdiği ve bu nedenle pankreas nakli yapıldığı belirtildi.

Talihsiz işçinin bağışlanan böbreklerinden birinin ise Konya Selçuk Üniversitesi'nde bir hastaya nakledileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 11:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?