22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Organlarıyla hayat verdi

Antalya'da, geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki bir gencin organları 4 kişiye hayat verdi.

Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan ve SAK hastalığı nedeniyle geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Muhammet Mustafa Çavur'un organları, organ bekleyen 4 kişiye yaşam verdi. Gencin karaciğeri, pankreası ve 2 böbreği Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde 4 hastaya nakledildi.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde yapılan tetkiklerin ardından Çavur'un karaciğeri, 42 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Mehmet Kartal'a, pankreası 37 yaşındaki İbrahim Sezişli'ye, böbreğinin biri 9 yaşındaki Behize Kesici'ye diğer böbreği ise 33 yaşındaki Alper Güney'e nakledildi. Talihsiz gencin kalp kapakçıkları, Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne gönderilirken, korneaları daha sonra kullanılmak üzere kornea bankasına konuldu.

Organlarıyla 4 hastaya yaşam veren Çavur'un dayısı Mehmet Şifa, bu kararı almalarında doktorların etkili olduğunu söyledi. Doktorların organ bağışı konusunda kendilerini bilgilendirdiğini anlatan Şifa, "Mustafa'yı kaybettik, bari organlarıyla başka hastalara umut olsun istedik. Yeğenimizi kaybettik ama Mustafa'nın organlarıyla başkalarının sağlığına kavuşması az da olsa içimize su serpiyor" dedi.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE EN GÜZEL HEDİYE

Evlilik yıldönümü olan 11 Kasım'da pankreas nakli olan İbrahim Sezişli, organları bağışlanan Mustafa Çavur sayesinde 16 yıldır uğraştığı şeker hastalığından kurtuldu. Genç adam kendini rüyada gibi hissettiğini söylerken, 8 yıllık eşi Sevda Sezişli (25) de, "Bu aldığım en güzel evlilik yıldönümü hediyesi oldu" dedi.

9 YAŞINDAKİ KIZ İKİNCİ KEZ NAKİL OLDU

Çavur'un bir böbreğinin nakledildiği 9 yaşındaki ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi Behize Kesici de ikinci kez nakil olma mutluluğu yaşadı. Geçen yıl babaannesi Elize Kesici'den böbrek nakli olan ancak böbreğini 17 günde kaybeden Behice, ikinci kez nakil mutluluğu yaşadı. Nakilden sonra en çok doya doya su içmek istediğini söyleyen küçük kız, "Mustafa ağabeye çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?