21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Orkide üretimi başladı

ANTALYA'DA KESME PHALAENOPSİS ORKİDE ÜRETİMİ BAŞLADI

Patara Tarım Çiçekçilik firması Phalaenopsis orkideyi, Türkiye'de ilk kez Antalya'da üretti.

Patara Tarım Çiçekçilik Ltd. Şti. kurucu ortaklarından Dr. Adnan Özçelik, saksı bitkisi olarak bilinen Phalaenopsis orkideyi kesme çiçek olarak üretmeyi başardıklarını söyledi. Özçelik, 2 bin 500 metrekaralik seralarında, yılda 50 bin dal Phalaenopsis orkide kestiklerini belirtti.

Phalaenopsis orkidelerinin tropik iklim bitkileri olduğunu, en ideal yetiştirme sıcaklıklarının 18 ila 28 derece arasında olduğunu kaydeden Özçelik, “Su kalitesi de yetiştiricilikte çok önemli; Sulama suyu EC değeri çok düşük olmalı. Biz bunu yağmur suyunu biriktirerek çözdük. Fide maliyetleri ve ilk yatırım masrafı da yüksek. Bu yüzden başka kesme çiçeklere göre daha pahalıya satılıyor. Ancak orkide çok asil bir çiçek ve güzelliği başka çiçeklerle karşılaştırılmaz” dedi.

Phalaenopsis orkidenin vazo ömrünün oldukça uzun olduğunu kaydeden Patara Tarım Çiçekçilik Ltd. Şti. kurucu ortaklarından Dr. Adnan Özçelik, kesme çiçek üretiminde Ar-Ge çalışmalarına devam edeceklerini ve çiçek hasat dönemini uzatmak için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

ANTALYA'DA KESME PHALAENOPSİS ORKİDE ÜRETİMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 13:30:04
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 13:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?