21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Orkinos avı için 'Vira Bismillah'

Orkinos av sezonunun başlamasına çok kısa süre kala Karadeniz, Marmara ve Ege'deki büyük balıkçı tekneleri, Akdeniz'e açılmak üzere son mola yeri Antalya'nın Gazipaşa ilçesi limanına demirlediler.

Yaklaşık 200 balıkçı teknesindeki 5 bin balıkçı, Akdeniz'e açılma hazırlıklarını ve gıda ikmalini Gazipaşa'da yapıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Akdeniz'de orkinos avının başlamasına kısa süre kala, kış sezonunda Karadeniz, Marmara ve Ege'de avlanan balıkçılar Akdeniz'e açılmak üzere Gazipaşa Limanı'na geldiler.

Teknelerde çalışan yaklaşık 5 bin balıkçı, Akdeniz açıklarında 2 ay boyunca devam edecek orkinos avı için son hazırlıklarını limanda sürdürüyor. Limandan demir almak için gün sayan balıkçılar, teknelerin bakımının yanı sıra ağlarını gözden geçiriyor ve 2 ay sürecek av boyunca tüketecekleri yiyeceklerini depoluyorlar.

-GAZİPAŞA EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR-

Gazipaşa'dan Japonya'ya balık ihracatı yapan Ak Tuna Balıkçılık yetkilisi Nazmi Kul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orkinos avı için bu yıl Akdeniz'e açılacak 200 tekneden 150'sinin avcı, 50'sinin ise destek teknesi olduğunu bildirdi. Kul, avcı teknelerce ağlara alınan balıkların, destek teknelerince çekilen ağ şeklindeki havuzlara alındığını, bu teknelerde balıkçılar için ihtiyaç maddeleri ve yakıtın depolandığını söyledi.

Akdeniz'e açılacak teknelerin, büyük orkinos sürülerinin Cebelitarık Boğazı'ndan girişini beklediklerini ve gün saydıklarını dile getiren Kul, limanda son hazırlıklarını sürdüren balıkçıların harcamalarıyla Gazipaşa ekonomisine önemli katkı sağladıklarını da söyledi.

Hasan Kul, ''Hazırlıkları tamamlanan tekneler, Atlantik Okyanusu'ndan Akdeniz'e Cebelitarık Boğazı'ndan geçecek orkinosları avlamak üzere ''Vira bismillah'' diyerek, demir alacaklar'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 11:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?