22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Orman Bölge'ye helikopter desteği

MANAVGAT'A YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ

Orman yangınlarına en kısa sürede müdahale edebilmek amacıyla tedbirleri arttıran Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınları ile mücadelede kullanılmak üzere tahsis ettiği yangın söndürme helikopterini teslim aldı.

Orman yangınları ile daha etkili mücadele etmek amacıyla Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'ne tahsis edilen helikopter, pilot ve bakım elemanları ile birlikte Manavgat'a geldi. Ekim ayı sonuna kadar Manavgat'ta hizmet edecek olan yangın söndürme helikopterinde Türk pilot Okan Kırlıkovalı, Kaptan pilot olarak Vitalii Dudnik, İgor Kruzilin, Boris Levchenko, Evgani Chukavin ve Manavgat Orman İşletme Müdürlüğünden Nadir Özkaya olmak üzere 7 personel görev yapacak.

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yangın söndürme helikopterinin Manavgat'ta 1 Haziran-25 Ekim 2011 tarihleri arasında hizmette bulunacağı belirtilirken, “Her yıl olduğu gibi Antalya Orman Bölge Müdürlüğünün Manavgat'a bir helikopter gönderdi. Bilindiği üzere Yangınların yüzde 93'ü de insan eliyle çıkıyor. Sigara, piknik ateşi, anız yakma, tarla ve sera temizliği insan eliyle çıkan yangınlara neden oluyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşamış olduğumuz büyük yangınları tekrar yaşamak istemiyorsak ormanlarımıza sahip çıkalım” ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 17:17:02
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 17:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?