16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Orman sınırlarında 'piknik' yasak!

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak tarafından yapılan yazılı açıklamada, orman sınırları içerisinde yangın riski nedeniyle piknik yapmanın yasaklandığı belirtildi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, "Kanunlardaki özel hükümler saklı kalmak kaydıyla; mevsim gereği çıkması muhtemel orman yangınlarının önlenmesi mal ve can güvenliğinin sağlanması amacı ile 5442 sayılı İl İdare Kanunu, 6831 Sayılı Orman Kanununun ilgili maddelerinin verdiği yetki ve İl Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonunun 30.03.2010 Tarihli 1 ve 2 Nolu Kararları gereğince bazı önlemlerin alındığını" bildirdi.

Piknik ve mesire alanları haricinde iğne yapraklı ormanlar ve ağaçlandırma sahalarına bölgede yaşayan köy halkı dışında vatandaşların girişlerinin yasaklandığı belirtilen açıklamada, emniyet güçlerinin orman içerisinden geçen köy yollarında devriye gezerek kontrol yapacağı ifade edildi.

Ormana dört kilometre mesafede kalan yerleşim birimleri içerisindeki açık alanlarda ateş yakılmasının yasaklandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Bu kapsamda, Çevre Orman İl Müdürlüğü'nce kiraya verilmiş olan piknik mesire yerleri ve diğer kamp alanlarında orman yangınlarına karşı önlem aldırılması sağlanacaktır. Orman sınırları içinden geçen devlet karayolu, köy yolu ve orman yolları kenarında piknik yapılması yasaklanmıştır. Belediyeler ve Köy Tüzel Kişilikleri, orman içi orman bitişiğinde

bulunan çöp toplama alanlarının çevresinde koruma bandı oluşturacak ve çöplüklerde çıkması muhtemel orman yangınlarına müdahale için iş makinesi hazır bekletecektir."

Açıklamada, "Bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32'inci maddesi hükümlerine göre işlem yapılacağı" uyarısında bulunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 11:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?