15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Orman yangınlarına dikkat

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT

Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü orman yangınlarına anında müdahale edebilmek için 8 arozöz, 2 tanker, 100 işçi ve 28 teknik idari personel kadrosunu oluşturdu.

Orman İşletme Müdürü Mustafa Songür, “1 Mayıs-1 Aralık tarihleri arası orman yangınlarının en riskli olduğu dönemdir. Bu süreç öncesinde orman yangınlarına karşı, her türlü önlem ve tedbirleri almaktayız. 15 Haziran itibariyle müdürlüğümüz, 8 arozöz, 8 arozöz ekibi, 2 tanker arozöz, 100 işçi ve 28 teknik idari personel ile orman yangınlarına müdahaleye hazır bulunmaktadır” dedi.

10 KİLOMETRE YENİ YOL YAPILDI

2010 yılı içerisinde yapılan 4 yeni yangın havuzu ile birlikte 500’er tonluk 14 yangın havuzu

sayesinde, orman yangınlarına helikopterlerle daha çabuk müdahale edebileceğini ifade eden Songür, “Bu yıl içerisinde, yaklaşık 10 kilometre yeni yol yaparak, yolu olmayan ormanlık alanlarda da arozözlerle müdahale etkinliği arttırıldı” diye konuştu.

YANGINLAR İNSAN KAYNAKLI

Ormanlık alanların, 4 ayrı gözetleme kulesinden günün 24 saatinde gözetlendiğini ve orman yangınlarını anında tespit ettiklerini anlatan Songür, “Meydana gelen yangınlar genellikle insan kaynaklı. Çıkış nedenleri ise, genellikle köyde yaşayan vatandaşlarımızın dikkatsizlik ve ihmalliklerinden kaynaklanıyor. Vatandaşların, bağ-bahçe temizlemek için anız yakmamaları gerekiyor. Ayrıca dağlık alanlarda hayvan otlatan çobanlar da, ısınmak için yaktıkları ateşleri iyi söndürmediklerinden dolayı yangın çıkıyor. Bu konularda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü ormanlar, bizim hem oksijen hem de ekonomi kaynağımız” ifadelerini kullandı.

Söngür, geçen sezon ilçe sınırları içerisinde 10 ayrı orman yangını meydana geldiğini ve bu yangınlarda 14 hektar ormanın zarar gördüğünü de sözlerine ekledi.

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 10:19:05
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 10:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?