1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Orman yangınlarına karşı özel tim

Orman yangınlarına karşı özel tim kuruluyor.

Orman yangınlarıyla mücadelenin daha iyi yapılabilmesi için Türkiye ile Fransa işbirliğinde 'Yangın uzmanı yetiştirme ve yangın kapasite geliştirme eğitim' çalışması Antalya'da başladı.

Fransız uzmanlar ile Orman Genel Müdürü Osman Kahveci'nin katıldığı toplantıda Antalya'da ülkenin en büyük yangın eğitim merkezinin kurulacağı belirtildi. Oluşturulacak timlere komutanlık etmek üzere fiziki performansı da dikkate alınarak Türkiye genelinde toplam 80 mühendis seçildiğini söyleyen Kahveci, "İşi sadece yangınlarla mücadele olan, tıpkı polisin çevik kuvvet ekibi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki mavi bereliler gibi özel tim kurulacak. Başlarında orman mühendisi olan bu timler, yangınlara etkin şekilde müdahale edecek" dedi.

Eğitim merkezinin nereye kurulacağı konusunda yer tespit çalışmalarının devam ettiğini anlatan Kahveci, şöyle konuştu: "2009 senesinde bu merkezin inşaatına başlayıp yıl sonuna kadar bitirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda geçen yıl Fransa'ya uzman gönderdik. Orada incelemelerde bulunuldu. Şimdi ülkenin en büyük yangın eğitim merkezini kurma girişimine başladık. Burada yangın sırasında arazöz, dozer kullanmaya, helikopter indirmeye kadar her türlü eğitim verilecek. Bu merkezi diğer ülkelerin de hizmetine sunacağız."
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 15:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?