1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ormana Üzüm Festivali yapıldı

Antalya'nın İbradı beldesinde bu yıl 43'üncüsü yapılan üzüm festivalinde atlar dörtnala koştu.

Antalya'nın İbradı ilçesinin Ormana beldesinde bu yıl 43'üncü geleneksel üzüm festivali düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Ormana Belediye Başkanı Ayhan Keskin, "Festivalimiz bölgenin tanıtımı ve kalkınmasına yardımcı olacağı düşüncesindeyim. Beraber bölgeyi kalkındırıp nice festivaller diliyorum" dedi.
Festivali ilk düzenleyenlerden biri olan işadamı Rafet Keleş de "43 yıl önce dernek olarak yedi arkadaşın yaptığı çalışmayla üzüm festivalimiz başladı. Çok büyük aşama kaydettik. Onur duyuyorum" diye konuştu.

Tarım ilçe müdürlüğü elemanlarınca değerlendirilmesi yapılan en iyi üzüm yarışmasında birinciliği Eda Düzen, ikinciliği Samet Cantez, üçüncülüğü İrfan Keleş elde etti. Yapılan piyango çekilişinde ise katılımcılara değişik ödüller verildi.
Üzüm festivaline İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gülcü, Kuyucak Belediye Başkanı Mehmet Ali Erdoğan, Huğlu Belediye Başkanı Fehmi Tekin, İbradı Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Mevlüt Yıldız ve çok sayıda misafir katıldı.

RAHVAN AT YARIŞLARI

Eynif ovasında rahvan ve yöresel at yarışı yapıldı. Büyük ilgi ve merakla seyredilen yarışlar sonunda A kategorisinde Halil Gökçe'nin atı birinci, yöresel atlarda Mustafa Akış'ın atı birinci oldu. Side, Manavgat, Serik, Beyşehir, Afyon ve İzmit'ten gelen rahvan atlar yarıştı. Yarışlarda dereceye giren atların sahiplerine ödüllerini İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Ormana Belediye Başkanı Ayhan Keskin takdim etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 11:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRAH BALCI IP: 85.97.234.xxx Tarih : 19.10.2009 19:56:43

çok güzel bir organizasyondu biz bu yarış için istanbul dan antalya ya kadar geldık. çok muazzam bir yarıştı. emeği geçenlere teşekürler. özellikle organizatör MUSTAFA AKIŞ'a sevgiler