1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ormanlara elektronik göz

Orman Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Bilkent Üniversitesinin ortak projesi çerçevesinde geliştirilen yangın uyarı sistemli kameralar, Antalya'nın Kumluca ve Manavgat ilçelerindeki 7 kulede hizmet veriyor.

Orman yangınlarıyla mücadele çerçevesinde üç kuruluşun ortak projesiyle geliştirilen yangın uyarı sistemli kameralar, Manavgat ilçesinde 5, Kumluca ilçesindeki 2 kulede kullanılıyor. Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadelede önemli görev üstlenen yangın gözetleme kulelerine kurulan kamera ve uyarı sistemi sayesinde orman yangınları daha çabuk tespit edilebiliyor.

Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan, Manavgat'ta 5 kulede, daha sonra da Kumluca'daki 2 kulede başlayan kameralı uyarı sisteminden olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını bildirdi.

Orman Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Bilkent Üniversitesinin işbirliğiyle TÜBİTAK projesi olarak kullanılan sistemin geliştirilmesi için bilgisayar yazılımının devam ettiğini belirten Kaşan, kullanımına yönelik testler ve sınamanın sürdüğünü söyledi. Kaşan, "Sistem, faydalı olduğu kanaatine varılırsa yaygılaştırılacak" dedi.
 

AA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 10:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?