22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ormanlara kuş yuvası

ORMAN İŞLETME'DEN ORMANLARA KUŞ YUVASI

2010 yılında, orman içerisinde yaşayan kuşlar için ahşaptan yapılmış 300 adet kuş yuvası asan Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, 2011 yılında da aynı sayıda kuş yuvası yaparak ormanlara asmayı planlıyor.

Geçen yıl asılan yuvaların da temizlenerek yeniden asılacağını belirten Manavgat Orman İşletme Müdürü Ali Bahşi, “Kuşlar ormanlara zarar veren böcekler ile beslenerek doğal dengenin korunmasında önemli bir yere sahiptirler” dedi. Ormanların en çok tür barındıran yaşam alanları olduğunu belirten Bahşi, “Ormanlara zarar veren böceklerle kimyasal mücadele yerine doğaya duyarlı ve doğal dengeyi bozmayacak mücadele yöntemlerini tercih etmekteyiz. Her yıl düzenli şekilde ormanlarımıza kuş yuvaları asmaktayız” diye konuştu.

Kuşların ormanlarda zarar veren böcekler ile beslenerek doğal dengenin korunmasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Bahşi, şunları söyledi:

“Özellikle yavrularını beslemek için ormanlarda zarar yapan kabuk böceklerinin larvalarına ve kelebeklerin tırtıllarına önemli ölçüde ihtiyaç duyarlar. Kuşlar zararlı böceklerin aşırı bir şekilde çoğalmalarını engelleyerek onların doğal denge sınırında kalmalarına yardımcı olurlar. Zararlı böcekleri doğal denge sınırında tutarak, popülasyon artışı yapmalarını önlemek suretiyle, biyolojik savaşta önemli rol oynayan böcekçil kuşların korunması ve çoğalmalarını sağlamak için suni kuş yuvaları yaptırılarak tekniğine uygun bir şekilde ormanlara asılmaktadır. Yuvalar özellikle sonbahar aylarında asılmakta ve önceki yıllarda asılmış yuvalar ise aynı aylar içinde asma çubuğu ile indirilerek, içleri temizlendikten sonra tekrar ağaçlara asılmaktadır.”

ORMAN İŞLETME'DEN ORMANLARA KUŞ YUVASI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 17:41:02
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 18:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?