22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ortadoğu'da Çatışmaların Maliyeti

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Ortadoğu'da Çatışmaların Maliyeti' konulu uluslararası değerlendirme toplantısı Antalya'da başladı.


AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nın Hindistan'ın en büyük düşünce kuruluşu Stratejik Öngörü Grubu (Strategic Foresignt Group) ile birlikte Kundu IC Green Palace Otel'de düzenlediği toplantıda, Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar, siyasi, askeri, ekonomik, bilimsel, diplomatik ve diğer boyutlarıyla ele alınacak ve çözüm önerileri üzerinde çalışılacak. İsviçre Dışişleri Bakanlığı'nın da katkı verdiği toplantıya Ürdün, Lübnan, Filistin, Kuveyt, Katar, Irak, Mısır, İsrail, İsveç, Norveç, İsviçre, Hindistan gibi
ülkelerin yanı sıra Arap Birliği, Avrupa Parlamentosu ve uluslar arası düşünce kuruluşlarının temsilcileri katılıyor.


Toplantının açılış bölümünde konuşan AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Türkiye'nin Doğu'nun en Batılı, Batı'nın en Doğulu ülkesi durumunda olduğunu ifade ederek, Ortadoğu'da kanayan her yarada Türkiye'nin pansuman yapan ülke konumunda olduğunu kaydetti. AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nca düzenlenen çalıştayda, Ortadoğu'daki çatışmaların maliyetinin konuşulacağını belirten Egemen Bağış, Ortadoğu'daki ülkelerin tamamının katıldığı toplantıda bölgenin sorunlarının ve
çözüm yollarının tartışılacağını kaydetti.


Toplantıya katılan Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ise medeniyetler ittifakı projesini anlattı. Toplantıda Ortadoğu'daki çatışmaların değerlendirileceğini kendisinin de katılımcılara çatışmaların dini ve kültürel boyutu ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi. Yaşanan çatışmaların siyasi, askeri ve ekonomik etkilerinin yanı sıra dini ve kültürel etkileri olduğunu da anlatan Prof. Dr. Aydın, toplantının verimli geçmesi temennisinde bulundu.


Açılış bölümü basına açık olarak yapılan çalıştayda yarın Türk Perspektifinden maliyet, Sosyal ve siyasi maliyet, Ekonomik maliyet, Askeri maliyet, Çevresel diplomatik ve diğer maliyetler konularında basına kapalı olarak oturumlar düzenlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 12:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?