21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Osmanlıca tapularla akılalmaz vurgun!

Korkuteli ilçesi Duraliler yaylasındaki alanlara ait Osmanlıca tapuların, merkeze bağlı aynı ismi taşıyan köyde hazine ve ormana ait arazilerin şahıslara devri için kullanıldığı ortaya çıkarıldı.

Duraliler köyünde yaşayan vatandaşların olan bitenden habersiz olduğu belirtildi.
Korkuteli ilçesinin Duraliler yaylasına ait Osmanlıca tapular, merkeze bağlı aynı isimli köyün arazilerini almak için kullanıldı. Zanlılar, Osmanlı tapularını kullanarak Orman ve Hazine'ye ait arazileri alarak 3. şahıslara satışını yaptı. Yaşanan dolandırıcılık olayı, Cumhuriyet Savcılığının 6 yıllık incelemesi sonunda ortaya çıkarıldı.

Cumhuriyet Savcılığı nezdinde polis tarafından sürdürülen 6 yıl süren tahkikat sırasında ihbarcılarla görüşüldü, köylerde inceleme yapıldı. Sonuçta ihbarın doğru olduğu ortaya çıktı.

Araziyi tapularla üzerine alan M.O., S.S. ve N.K. isimli şahıslar ile konuyla ilgili bilirkişi incelemesi yapan Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nden emekli orman mühendisleri M.P. ile R.K. ile Tapu Kadastro Müdürlüğü'nde görevli Ü.O. da gözaltında bulunuyor. Resmi evrakta sahtecilik ve kamuoyunu dolandırma suçlamalarından gözaltında bulunan zanlılara yeni katılımlar olabileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 16:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?