22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ÖSS ikincisi olduğunu TV'den öğrendi!

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Sayısal-2'de Türkiye ikincisi olan Ankara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ömürcan Kumtepe, sınav sonucunu tatil için ailesiyle birlikte geldiği Antalya'nın Alanya ilçesinde televizyondan öğrendi.

Ömürcan Kumtepe, ilk kez girdiği Öğrenci Seçme (ÖSS) Sınavı'nda Sayısal-2'de 299.993 puanla Türkiye ikincisi oldu. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi olan Kumtepe, son iki yıldır sınava hazırlandığını söyledi. Ankara Mat-Fen Dershanesi öğrencisi olan Kumtepe, başarısını disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu kaydetti.

Eğitim hayatı boyunca sürekli başarılı olduğunu vurgulayan Kumtepe, "Bu noktaya gelmemi sağlayan en önemli şey düzenli olmaktı. Bu konuda kendime güveniyorum. Başından çok soru çözmek yerine düzenli ve verimli çalıştım. Bunun da karşılığını aldığımı düşünüyorum. Öğrenci arkadaşlara tavsiyem çok soru çözmek yerine soruları öz bir şekilde çözüp, yapamadıkları soruları irdelesinler ve düzenli çalışsınlar" diye konuştu.

ÖSS'nin öğrencilerin bir senesini tamamen kapladığını, sosyal hayattan soyutladığını ifade eden Kumtepe "Ama şu an bu sistemden daha iyisinin olacağını da düşünmüyorum. Şu anki şartlarda daha seçici ve daha ölçülü bir sistem aklıma gelmiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 19:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?