7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ÖSS'ye hipnozla hazırlanıyorlar

Antalya'da öğrenciler ÖSS'ye hipnoz ile hazırlanıyor.

 
Pusula Eğitim ve Kişisel Gelişim Danışmanlık Merkezi'nce uygulanan eğitimle ÖSS'ye girecek öğrenciler hipnozla sınava hazırlık seminerlerine tabi tutuluyor.


Bireysel ve grup halinde verilen 10 günlük eğitime tabi tutulan öğrenciler sınav yaklaştıkça kaygı yapmıyor, kendilerine olan güven duygularını artırıyorlar.

 
Antalya'da ÖSS'ye hazırlanan bin öğrenciye sınav öncesinde hipnoz eğitimi veren Eğitmen Bülent Şenyürek, bu eğitimle birlikte öğrencilerin kendine güvenlerinin arttığını ve başaramama korkusundan kurtulduklarını söyledi.Merkezde hızlı okuma ve test çözme, hafıza teknikleri ve bireysel danışmanlık hizmetleri verdiklerini anlatan Bülent Şenyürek, hipnoz eğitimi ile sınava girecek öğrencileri bilinçaltı rahatsız eden problemlerden kurtardıklarını anlattı.


Hipnoz ile sınav kaygısına son eğitimine katılan öğrencilerden Emine Korkmaz, artık sınav korkusu olmadığını belirterek "Tıp fakültesini hedefliyordum. Bu eğitimden önce kendimi bu hedeften uzak hissediyordum. Artık hedefime kendimi daha yakın görüyorum. Hipnoz eğitimi ile kendime olan güveni kazandım. Başarılı olacağıma inanıyorum" dedi. Hipnoz eğitimi alan Merve Dolar ise, öğretmeninin tavsiyesi üzerine bu eğitimi aldığını belirterek, "Ben heyecanlı olduğum için hep sınav korkusu yaşıyordum. Bu eğitim sonrasında korkumu yendim. Artık kendime güveniyor başarılı olacağıma inanıyorum" diye konuştu.


Pusula Eğitim ve Kişisel Gelişim Danışmanlık Merkezi eğitmenlerinden sosyolog, NLP Trainer ve Rehber öğretmen Bülent Şenyürek de, sınavların artık bilgiden çok psikolojik bir sınav olduğunu belirterek, bu eğitimle birlikte öğrencilerin kendilerine olan güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

Şenyürek, verdikleri eğitimle öğrencilerin sınava daha rahat girmelerini sağladıklarını belirterek "Sınav artık bilgi sınavı olmaktan öte sabır, psikoloji sınavı haline gelmiştir. Bu eğitimi alan öğrencilerimiz bu anlamda diğer öğrencilere oranla daha şanslı olacaklar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 10:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?