7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

ÖSS'yi kazanamadı katil oldu

Antalya'da üniversite sınavını kazanamadığı için kendisine tepki gösteren emekli polis memuru babası ile kavgayı ayırmaya çalışan komşusunu tabancayla vurarak öldüren genç, tutuklandı.

Emek Mahallesi'ndeki Devlet Su İşleri lojmanlarında oturan emekli polis memuru babası Süleyman A. (51) ile havalimanında kasiyer olarak çalışan komşuları Gökhan Kapsız'ı (24) babasının beylik tabancasıyla vurarak öldüren Hakan A, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Polis tarafından yapılan araştırmada ve sorgulamada, Hakan A'nın, ÖSS'de 304 puan aldığı ve tercihleri nedeniyle herhangi bir fakülteye yerleştirilmediği, bu nedenle kendisine tepki gösteren babasıyla bir süredir tartıştıkları ortaya çıktı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünün çeşitli birimlerindeki görevinden yaklaşık üç yıl önce emekli olan polis memuru Süleyman A'nın, televizyon kanalı anlaşmazlığı yüzünden aralarında başlayan tartışmada oğlunu üniversiteyi kazanamadığı ve başarısız olduğu gerekçesiyle yine suçladığı öne sürüldü. Baba Süleyman A'nın, oğluna, “Çalışmayacaksan da evden git” dediği iddia edildi. Yaşanan kavgada, babasına ait beylik tabancayla babası ile kavgayı ayırmaya çalışan komşuları Gökhan Kapsız'ı öldüren Hakan A'nın, olay sırasında yakınlarının müdahalesine rağmen sakinleştirilemediği anlaşıldı.

Hakan A'nın bazı yakınları, gazetecilere, kavga sırasında baba Süleyman A'nın evdeki yakınlarından oğlunun ellerine kelepçe takılmasını istediğini, kelepçe takılmasıyla birlikte cinayet zanlısı gencin cinnet geçirdiğini, bunun üzerine kelepçelerin çıkarıldığını, ancak kavganın sürdüğünü, gencin tabancayı alarak babası Süleyman A. ile komşuları Gökhan Kapsız'ı öldürdüğünü iddia ettiler.

Polis yetkilileri ise olay sırasında babasının isteğiyle Hakan A'ya kelepçe takıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdiler.

Cinayet zanlısı Hakan A, savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Vatan
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 15:10:42
Güncelleme :31 Ağustos 2007 Cuma 11:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?