16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Otel çalışanlarının maaş isyanı

OTEL ÇALIŞANLARININ İDDİASI

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı beldesinde bulunan Dionysos Hotel çalışanları maaşlarını alamadıklarını iddia ederek Manavgat Cumhuriyet Meydanı’nda bir açıklama yaptılar.

Sezon başından bu yana otelde çalıştıklarını belirten personel, 4 aylık maaşlarını alamadıkları gibi bir de işten çıkartıldıklarını öne sürdüler. Yaklaşık olarak 50 kişilik grubun basın açıklaması sırasında başka bir etkinlik için Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Abbas Tarakçı da otel işçilerinin yanlarında olduklarını belirttiler.

Otel çalışanları adına konuşan Asım Kurteş, “2009 yılı başından sezon sonuna kadar Dionysos Hotels'de çalışmaktayız. Bu çalışma sürecinde 4 aylık maaşlarımızı alamadığımız gibi baskı ile çalıştırılıp daha sonra işten çıkartıldık. Hakkımızı aramak için otele gittiğimiz zaman ise otelin kapısından alınmadığımız gibi, hakaretlerle karşılaştık. Adli mercilere yapmış olduğumuz müraacatlardan ise şimdiye kadar hiç bir cevap alamadık. İşten çıkartılan bizlere vizite kağıdı ve çıkış belgeleri dahi verilmemiştir. Bizler çalışıp emeğinin karşılığı hakkını alamayan ancak hakkını arayan mağdurlar olarak, Antalya Valiliği, Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığını, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri göreve davet ediyoruz. Bu ülkede en çok yenen hakka emeğe ve alın tenire sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.

Otel işçilerinin basın açıklamasını dinleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve CHP İlçe Başkanı Abbas Tarakçı da destek verdi.Otel çalışanları basın açıklaması sonrasında Belediye Başkanı Şukrü Sözen'e durumları hakkında bilgi verdiler.

OTEL ÇALIŞANLARININ İDDİASI
OTEL ÇALIŞANLARININ İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 18:05:05
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 22:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?