22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Otelde yangın paniği!

OTELDE YANGIN PANİĞİ

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ilıca beldesinde bir otelde gece çıkan yangın turistler arasında paniğe neden oldu. Yangın 4 saat süren çalışmalar sonucu söndürülürken, 640 turist bölgedeki diğer otellere yerleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kumköy mevkisinde bulunan 6 katlı 4 yıldızlı Side Aqua Beach Otel'in çatı katında gece saat 00.30 sıralarında yangın çıktı. Korkulu anlar yaşayan çoğunluğunu Almanların oluşturduğu 640 turist tahliye edilip bölgedeki diğer otellere yerleştirildi. Yangın, Antalya ile Serik ve Alanya'dan gelen 50 civarında itfaiye ekibinin 4 saatlik çalışması sonucu söndürüldü. Jandarma ekipleri otel çevresinde güvenlik önlemleri alırken, olası acil durumlar için ambulanslar hazır bekletildi.

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, otelde çıkan yangına bölgede bulunan itfaiyelerin tamamının müdahale ettiğini belirterek, yangının yaklaşık 4 saat sonunda tamamen söndürüldüğünü söyledi. Türkoğlu, "Çoğunluğunu Alman turistlerin oluşturduğu otelde kalan yaklaşık 640 turist bölgede bulunan diğer otellere yerleştirildi. Yangında can kaybı olmaması ve yaralının bulunmaması en büyük tesellimizdir" dedi.

"Söndürmede itfaiyelerin güçleri yetersiz kaldı" diyen Türkoğlu, Antalya ve Alanya belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin merdivenlerinin daha uzun olduğu için yangına daha seri şekilde müdahale ettiklerini söyledi. Belediyelerin itfaiye birimlerini yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini ifade eden Türkoğlu, "Ayrıca bölgede bulunan tüm tesislerin yangın söndürme sistemlerini yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Çünkü yangına itfaiyeler sadece dışardan müdahale edebildi. İçerden hiçbir şekilde müdahale

edilemedi. Dolayıyla yangın söndürme çalışmaları uzun sürdü. Otelde kalan turistleri 1 saat içerisinde bölgede bulunan tüm otellere yerleştirdik. Turizmcilere çok teşekkür ederim. Birçok turizmci çağrımız olmadan turistleri hemen otellerine aldılar. Turizmciler örnek bir dayanışma sergilediler" diye konuştu.

OTELDE YANGIN PANİĞİ
OTELDE YANGIN PANİĞİ
OTELDE YANGIN PANİĞİ
OTELDE YANGIN PANİĞİ
OTELDE YANGIN PANİĞİ
OTELDE YANGIN PANİĞİ
OTELDE YANGIN PANİĞİ
OTELDE YANGIN PANİĞİ
OTELDE YANGIN PANİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 11:23:02
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 12:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?