22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Otellere kaçak içki baskını!

Antalya'da 5 yıldızlı otellere yönelik düzenlenen operasyonda 5 bin 863 adet sahte bandrollü kaçak içki ele geçirildi.

Antalya'da bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Kemer bölgesinde bulunan 5 yıldızlı iki otele eş zamanlı operasyon düzenledi.

Otel içerisinde yapılan aramalarda 110 bin YTL değerinde 5 bin 863 adet sahte bandrollü kaçak içki ele geçirildi. Ekipler tarafından el konulan kaçak içkiler Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne getirilirken olayla ilgili savcılığa çıkartılan otel sahipleri ve alım satım sorumluları para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nde yapılan incelemelerde votka şişelerinin içinde viski bulunması dikkat çekti. Turizm sezonu başladıktan sonra denetimlerini arttırdıklarını söyleyen Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Fevzi Gülcan, "Bize gelen her ihbar neticesinde 2 otele eş zamanlı operasyon düzenledik. Yılda 8 milyon turistin geldiği Antalya'da kaçak içkiye rastlamak bizi çok üzdü. Turistlere bu sağlıksız içkileri içirmek Antalya turizmine ihanet etmektir. Operasyonlar ve denetimlerimizi daha da sıklaştırarak devam ettireceğiz" dedi.

Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik Ekibi'nde çalışan 6 kişilik ekip, 2008'in ilk 5 aylık döneminde bu operasyon ile birlikte 15 bin 397 kaçak içki şişesi ele geçirdi. İhbar gelen otellere bazen garson kılığında bazen de temizlikçi kılığında girip çalışarak istihbarat toplayan ekip ilk 5 aylık dönemde 403 bin YTL değerinde kaçak içki ele geçirdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 13:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?