22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

OTİM sertifikaları verildi

OTİM SERTİFİKALARI VERİLDİ

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Korkuteli İnşaatçılar, Elektrikçiler, Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Odası, sertifikalı Ozon Tabakasını İncelten Maddeler (OTİM) kursunda başarılı olanlara sertifikalarını törenle verdi.

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesin de Temmuz ayında 16 kursiyerin katılımı ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından soğutma sektöründe kullanılan ve ozon tabakasına zarar veren gazların kullanımı, kontrolü ve toplanmasına yönelik yeni yönetmelik gereğince açılan kurslarda, soğutma sektöründe çalışan ve son kullanıcı olarak adlandırılan kişilerin ‘Ozon Tabakasına Zarar Veren Gazların Kullanımı ve Kontrolü’ alanında 25 saat süren eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını törenle verildi.

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen törende konuşan Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Ölçer, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin hedefi nitelikli eleman yetiştirmek olduğunu söyledi.

Korkuteli İnşaatçılar, Elektrikçiler, Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Odası başkanı Hasan Ülkü ise “Sektöre kalifiye eleman yetişmesi için bu tür liseler çok önemli, açılan bu kurslarda çok yararlı olduğuna inanıyorum. Fakat bu tür okullar gelişmeli ve teşvik edilmeli” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 10:24:02
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 12:27:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?