21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Oto hırsızları takip altında

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce, oto hırsızlıklarını önlemek amacıyla toplum destekli polislik hizmetleri çerçevesinde "Kontrol Bende Projesi" başlatıldı.

Suçların önlenmesi ve toplum desteğinin alınmasına yönelik başlatılan proje kapsamında, 40 yaş ve üstü tarafından kullanılan otomobiller "Kontrol Bende Projesi" adlı logo yapıştırılarak takip edilecek. Logo, bir emekli kenti olarak tanımlanan Antalya'da, otomobil sürücülerinin çoğunluğunu orta yaşlı insanların oluşturduğu göz önüne alınarak düşünülmüş bir proje olarak gösteriliyor.
Oto hırsızlarının Türkiye yaş ortalamasının 16-24 arasında olduğundan hareket eden Antalya Emniyeti, yaptığı kontrollerde logolu aracın direksiyonundaki sürücünün aracın sahibi olup olmadığını bu yolla tespit edebilecek.

Kontrol Bende Projesi uygulaması hakkında bilgi veren Komiser Bora Ağartıcı, projenin oto hırsızlıklarında çalınan otomobillerin kontrol noktalarından rahatça geçişini önlemek, orta yaşlı bir sürücüye ait olduğu anlaşılan bir otomobildeki sıra dışı sürücüyü anında fark etmek, bu sayede otomobil hırsızlıklarını azaltarak yok etmenin hedeflendiğini söyledi.

İLK GÜNDE SONUÇ ALINDI

Yunus ekiplerinin projenin ilk gününde yaptığı denetimlerde, Sanayi kavşağında durdurulan 07 AFY 38 plakalı otomobilin ehliyetsiz Murat Toney (17) tarafından kullanıldığı belirlendi.

Polisin yaptığı araştırmada, Murat Toney'in babasından habersiz otomobilin anahtarını alarak trafiğe çıktığı belirlenerek ailesiyle irtibata geçildi. Polis noktasına gelen baba Ahmet Toney, arabasını teslim alarak uygulamadan dolayı polis ekiplerine teşekkür etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 17:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?