1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Oto şebekesi çökertildi

Çalıntı otomobillerin ruhsat bilgilerini değiştirerek sattıkları ve sahte hologram bastırarak araçları muayene edilmiş gibi gösterdikleri iddiasıyla Antalya polisinin dört ilde eşzamanlı yaptığı operasyonda gözaltına alınan 25 kişi Manavgat Adliyesine çıkarıldı.

Manavgat Oto Sanayi Sitesi'nde hasarlı oto alım satımı ve çıkma yedek parça satışı yaptığı bildirilen M.C.'nin dükkanında çalıntı oto olduğu ihbarı üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından baskın yapıldı. Operasyonda çok sayıda change ve çalıntı araçla birlikte çok sayıda oto yedek parçası ele geçirildi.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nin altı ay süren teknik takip ve çalışmalarının ardından Antalya, Ankara, Düzce ve Denizli'de oto hırsızlığı çetesine yönelik eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, M.C. ile hasarlı otoların aynı renk ve modellerinden otoları çevre il ve ilçelerde çalarak bu otolara hurdaya ayrılan araçların motor ve şasi numaralarını kopyaladıkları, sahte ruhsat ve muayene puluyla hologram bastırıp otoları muayene edilmiş gibi gösterdikleri iddia edilen 24 kişi yakalandı.

Şüpheliler, sorgularının ardından 'Haksız kazanç sağlamak amacıyla suç işlemek için örgüt kurma', 'nitelikli hırsızlık', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'sahtecilik' suçlarından Manavgat Adliyesi'ne çıkarıldı. Emniyet güçleri gözetiminde otobüsle Antalya'dan Manavgat'a getirilen zanlılar adliyeye sevkleri sırasında görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 18:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?