16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

'Otobüs Durağında Üç Bencil' festivalde

'OTOBÜS DURAĞINDA ÜÇ BENCİL' ULUSLARARASI FESTİVALDE

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun (ABT) yeni sezonda sahneye koyacağı çocuk oyunu 'Otobüs Durağında Üç Bencil' ilk kez uluslararası festivalde sanatseverlerle buluştu.

Bursa'da gerçekleştirilen 15. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'ne davet edilen ABT 'Otobüs Durağında Üç Bencil' ile festivale damgasını vurdu. Polonya, Bulgaristan, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, İspanya ve Türkiye'den toplam 16 tiyatronun davet edildiği festivalde 'ABT' bir günde iki gösterim yaptı.

Özer Tunca'nın yazıp yönettiği, ABT oyuncularından Bülent Patoğlu, Erdal Gürcan ve Mustafa Doğan Ayhan 'ın rol aldığı 'Otobüs Durağında Üç Bencil' adlı çocuk oyunu izleyiciler kadar festivale katılan yerli ve yabancı tiyatro gruplarınca da ayakta alkışlandı. Performansa dayalı ve sözcüklerin yerine beden dilinin ön planda tutulduğu oyun, tek perde ve 55 dakika sürüyor.

Oyun, durakta otobüs bekleyen üç bencilin aralarında yaşanan anlık ilişkileriyle ilerliyor. Oyunda bencilliğin, mülkiyetçiliğin, yalnızlığın ve iletişimsizliğin hikayesi eğlenceli bir dille anlatılıyor.

'Otobüs Durağında Üç Bencil' adlı çocuk oyunu, Tunus Ben Arous Med Tiyatro Festivali'nde de Altın Ağaç ödülünü almıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 17:37:00
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 18:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?