21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Özdilek:"Kazanacak çok şeyimiz var"

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 8 haftadır takımın kaybettiğini, artık kaybetmeyen bir takım hüviyetinde olacaklarını belirterek, "Kazanacak çok şeyimiz var" dedi.

Antalyaspor Hasan Subaşı Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Mehmet Özdilek, yerel ve yaygın basın çalışanlarının takımın başarılı olmasında önemli görevler üstleneceğini belirtti.

Yardımcıları Şenol Fidan, İlker Kıreker ve kaleci antrenörü Erdinç Erol'u da basın mensuplarıyla tanıştıran Özdilek, "Elimde sihirli değnek yok. Geldiğimiz günden bu yana değerlendirmelerde bulunuyoruz. Ben takımda görev yapan arkadaşlarımın bireysel tecrübelerinin neler yapabileceğine inandığım için göreve geldim. Futbol, güven işidir. Antalyaspor'a gelmeden 7 haftalık maç kasetlerini seyrettim. 70 dakikada 6 pas, zor yapılmış. Kendi sahasına hapsolan bir oyun düzeni hakimdi. Alışkanlıklardan vazgeçilmesi biraz zaman alacak. Ama biz bu alışkanlığı Gençlerbirliği maçında üzerimizden attığımızı düşünüyorum" dedi.

"Öleceksek adam gibi ölelim" diyen genç teknik adam, "Üç hafta bizim için çok önemli. Birinci maçımızı yüzümüzün akıyla tamamladık. Şimdi Sivasspor ve ardından Kayserispor ile oynayacağız. Yenildiğimizde de taraflı tarafsız herkesin alkışlayacağı bir takım olacağız. Toplayabildiğimiz kadar puan toplayacağız. Teknik kadromuzla yaptığımız hesaplamalar var ancak onu burada söylemem doğru olmaz. Toplayabildiğimiz kadar puan toplayacağız. Şimdiye kadar cepten yemişiz. Daha önceki maçlardan beklenen puanlar toplanmış olsaydı, maçlara stresli ve gergin çıkılmazdı" diye konuştu.

Takıma gelişlerinin futbolcu üzerinde maddi manevi gözle görülür değişikliğe uğradığını da dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Devre arasında yönetim kurulumuzdan transfer garantisi aldık. Rakiplerimiz de transfer yapacak. İkinci yarı daha zor geçecek. Bizlerde güçlenmek zorundayız. Bazı mevkilerde sıkıntılar var. Süper ligde oynayan bir takım olarak büyük düşünmek zorundayız. Bakın Gençlerbirliği maçında maçın başından sonuna kadar hiçbir şekilde endişem olmadı. Golü bulduktan sonra da bu sayıyı arttırma mücadelesi ortaya koyduk. Bu önemli bir gelişmedir" dedi.

Özdilek, "Biz Gençlerbirliğinde 90 değil 90+5 dakikalık futbol oynadık. Maçın hakemin bitiş düdüğü ile biteceğini herkes inanmalı. Futbolcularımızın hepsi cansiperane mücadele verdi ve hepsi de pırlanta gibiler. Ben takımın bu işi bitireceğine inanıyorum. Artık Antalyaspor için 'asansör' kelimesinin kullanılmasını istemiyorum. Antalyaspor deplasmanına gelen rakip takımların artık Antalya deplasmanlarının rahat gelinip gidildiği puanlar alındığı deplasmanlar olarak göremeyecekler. Öncelikle ligde kalmalıyız " diye konuştu.

Gençlerbirliği maçında giyilen yeni açık mavi renkli formanın takım üzerindeki değişimin de bir başlangıcı olduğunu belirten Özdilek, "Galibiyeti ve sahada oynanan futbol forma değil içindeki insan ve yürekle olur. İş forma da bitmiyor. Ancak görüntü güzelliği vardı bizim için. Hayatımda hiçbir zaman keşkeler olmadı. Hep ileriye baktım. Antalyaspor'da da ileriye bakıyoruz. Bu arada televizyonlarda yorumculuk yapmıyorum. Benim bütün işim Antalyaspor. Antalyaspor'un başarısına endekslendim. Antalyaspor'un maçlarında bu haftadan itibaren tribünlerde büyük artış olacağına inanıyorum" dedi.

Transferiyle birlikte Türkiye'nin Antalya'ya karşı müthiş bir sinerji yaydığını belirten Mehmet Özdilek, "Özellikle Gençlerbirliği galibiyeti sonrasında futbolculuk yaşantımdan teknik adam olarak görev yaptığım sürelerde tanıyan izleyen herkes beni kutladı. Bu, çok güzel bir gelişme. Antalyaspor, daha çok göz önünde şimdi. Bu performansı mutlu sona doğru hep birlikte taşımalıyız" ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği galibiyetinin anlamlı olabilmesi için Sivasspor'u da yenmeleri gerektiğini belirten Mehmet Özdilek, "Rakibimize saygı duyuyoruz ancak çekinmiyoruz. Süper Lig'de hiçbir maç kolay değil. Her takım birbirini yenebiliyor. Bu galibiyete ihtiyacımız var. Moral, motivasyon, istek ve kazanma arzumuz en üst seviyede. Taraftarımızın da bu maça ayrı bir önem vermesini bekliyoruz. Rakibimizin istatistikleri elimizde. Onların maç analizlerini de yakından izliyoruz. Kaybetmeyi düşünmüyoruz. Sivasspor düşünsün. Kendi saha ve seyircimiz önünde bu avantajı iyi kullanmak istiyoruz. Takımımızın iskeletini bir an önce oluşturmak istiyoruz. Takımın yapısıyla fazla oynamayı seven birisi değilim. İskelet bu maçla birlikte kurulacak" diye sözlerini tamamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?