7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Özel İdare'den AGC'ye destek

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zülkif Dağlı, yapılabilecek ortak projelerde yer almaya hazır olduklarını kaydetti. 

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zülkif Dağlı, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. İl Özel İdaresi'nin faaliyet alanlarını anlatan Dağlı, "İl Özel İdaresi önceden yılda iki sefer toplanırdı, şimdi ise her ay toplanıyor. Eskiden işlerin büyük kısmı Vali'ye bağlıydı. Vali, aynı zamanda İl Genel Meclisi'nin de başkanıydı. Şimdi ise, meclis üyeleri başkan olarak kendi içinden birini seçiyor.

İl Özel İdaresi, TBMM'ye paralel bir düzene getirildi." dedi. Meclisin aldığı kararların 5 gün içerisinde Vali'ye gönderildiğini ifade eden Dağlı, Vali'nin ise onaylamadığı kararları 7 gün içinde geri gönderebildiğini söyledi. Dağlı, "İl Özel İdareleri yeniden bir yapılanmanın içerisine girdi. Köylere Hizmet Götürme Birliği oluşturuldu. Yine yeni düzenlemelerle meclis üyelerinin kalitesi de artacak. Örneğin İl Genel Meclisi'nin imarla ilgili yetkileri arttı. Ama, 62 üye arasında sadece 1 mimar var. Hukuk konularında yardımcı olacak bir avukat yok. Bundan sonra değişim olacak" diye konuştu. 

Ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise, yeni yönetimin hayata geçireceği projelerle ilgili açıklamalar yaptı. Öncelikli hedeflerinin Gazeteciler Cemiyeti'ni kamu yararına çalışan dernekler statüsüne kavuşturmak olduğunu vurgulayan Yeni, şöyle konuştu: "Artık mevcut yerimiz bize yetmiyor. Camiamız büyüdü. Bunun için kendimize ait yeni bir binaya ihtiyacımız var. Üyelerimize yönelik sağlık ve eğitim alanlarında çalışmalarımız olacak. Yine kentimizin turizm alanında tanıtımını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Özellikle tanıtım konusunda İl Özel İdaresi'nin de desteğini bekliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 11:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?