21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Özkan'ın siyasi yolculuğu başladı

Bizkaç Kişiyiz Platformu Sözcüsü Gazeteci Tuncay Özkan, Antalya'da doğalgaz çevrim santraline karşı çıkan köylülere destek verdi.

Köylülere bir konuşma yapan Tuncay Özkan, "Ya kurt olup payımızı alacağız, ya sokak köpeği olup önümüze kemik atılmasını bekleyeceğiz. Geldiğimiz nokta budur" dedi.

Beraberinde Elektrik Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Tabip Odası ve Antalya Barosu temsilcileri ile doğalgaz çevrim santralinin yapıldığı Antalya Döşemealtı Belediyesi'ne bağlı Selimiye köyüne gelen Tuncay Özkan, burada köylüleri arazilerine sahip çıkmaları konusunda uyardı.

O SANTRAL SİZİ YUTAR
Selimiye köyünde kurulmak istenen santral ile bölgedeki canlı varlığın yok edileceğini öne süren Tuncay Özkan, şöyle konuştu: "Toprağın, buğdayın, kuşun böceğin hakkını savunmak için buradayız. Bu topraklardaki üretimden hepimiz sorumluyuz. Üretim yoksa sizde yoksunuz. Zehiri balın içine sarıp size yutturmaya çalışıyorlar. Topraklarınıza sahip çıkın, santralin kurulmasına izin vermeyin. O santral sizi yutar. Santralin devreye girmesiyle sular kirlenecek, bölgedeki üretim bitecek. Siz kendi topraklarınızda ya hizmetkar olacak ya da terk edip gideceksiniz."

Köylülerle sohbet eden Tuncay Özkan, daha sonra köylülerle istimlak edilen tarladan çevrim santraline doğru yürümek istedi. Yaklaşık 200 köylü ile santralin bulunduğu şantiyeye doğru yürüyen Tuncay Özkan, muhtar Metin Yaraşçı'nın uyarısı üzerine köye geri döndü.

Selimiye köyü muhtarı Metin Yaraşçı ise doğalgaz çevrim santralinin daha uygun bir yerde kurulabileceğini belirterek, "Bu bölge yer altı su kaynaklarının merkezi durumunda bir yer. Köyümüze 300 metre yakınlıkta kurulan çevrim santralinin yapıldığı yer 1. sınıf tarım arazisi. Köy halkı olarak tepkimizi bundan sonrada devam ettireceğiz" diye konuştu.

Köy halkından Mustafa Yaka, 20 dönüm arazisinin kendisinden habersiz bir şekilde istimlak edildiğini belirterek, "Böyle bir uygulama hiçbir kanunda yok. Uygulamanın iptali için dava açtık. Ekili arazimizde hasat yapamadan üzerinden kamyonlar geçirildi. Hakkımızı yasal olarak sonuna kadar arayacağız" dedi.

SİYASİ YOLCULUK BAŞLADI
Daha sonra basın mensuplarıyla sohbet eden Tuncay Özkan, Kanal Türk'ün satışıyla ilgili tartışmaları sonlandırdığını ifade ederek, "CHP benim çok sevdiğim saygı duyduğum, başarısı için dua ettiğim bir parti. Kendilerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kanal Türk uygulanan reklam ambargoları ile sattırıldı. Çok önemli değil" diye konuştu.

Yeni bir kanal ile yola devam ettiklerini anlatan Özkan, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki haftadan itibaren Kanal Biz ile yolumuza devam edeceğiz. Biz bunları
konuşmadıkça, tepki göstermedikçe işte böyle tarım arazileri yağmalanır. Bu çocukların gelecekleri yağmalanır. Bizim duruşumuz buna karşı bir duruştur. Yaptığımız her işi Mustafa Kemal Atatürk'ün halkçılık ilkesi sancağı altında yapacağız."

Yapılan yanlışların önüne geçebilmek ve bunları düzeltmenin siyaset yapmadan mümkün olamayacağını anlatan Tuncay Özkan, "Siyasi yolumuza çıktık. Bunun için gerekli çalışmaları başlattık. Bununla ilgili daha sonra sizlere açıklama yapacağız. Siyaset bir yolculuktur, bir süreçtir. Biz bu yolculuğu başlattık" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 16:17:15
Güncelleme :24 Mayıs 2008 Cumartesi 16:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?