22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Özürlüler meclisi kuruluyor

Kepez İlçe Belediye Başkanı Erdal Öner, önümüzdeki dönemde ’özürlüler meclisi’ni kurarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini açıkladı. Başkan Öner ayrıca, 2005 yılında "Engelliler Günü" dolayısıyla festival düzenleyeceklerini söyledi.

 
3 Aralık Engelliler Günü ve Bedensel Engelliler Haftası nedeniyle Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’i ziyaret eden Antalya Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Soner Yaşak ve beraberindeki heyet, Başkan Öner’e engelliler için yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Kepez Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Antalya Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Soner Yaşak, "Bugüne kadar herkesten destek aldık ancak, Kepez Belediyesi’nin yaptığı kadar böylesi bir destek olmadı. Başkan Erdal Öner, bedensel engellilerle ilgili ilki başlattı. Bunların devamını diliyoruz" dedi.
Engellilerin sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Erdal Öner ise, göreve geldiği tarihten bu yana engellilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Engellilerle ilgili yaptıkları toplantıların ardından tekerlekli sandalye temin ettiklerini hatırlatan Başkan Öner, "Önümüzdeki dönem Özürlüler Meclisi oluşturarak Türkiye’de bir ilke imza atacağız. Bu meclis ayda bir toplanarak engellilerin meselelerini görüşecek" diye konuştu.
Antalya’da 90 bin engelli bulunduğunu açıklayan Öner, bunun yüzde 80’inin Kepez Bölgesi’nde yaşadığını belirtti. Gelecek yıl özürlüler için 3-4 gün sürecek festival hazırlığı içerisinde olduklarını da kaydeden Öner, "Önümüzdeki yıl bunun mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız" dedi.
Bedensel engelliler bazı spor dallarında tek olduklarını ifade ederek, başka takım olmadığı için rekabet şanslarının olmadığını dile getirdiler. Engelliler, Başkan Öner’den Kepez’de de bir engelliler takımı kurulmasını istedi.

antalya
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 12:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?