22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Pakistan'a içme suyu

PAKİSTAN'A İÇME SUYU

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği, Pakistan Başkonsolosu Yousuf Junaid'in katılımıyla bir TIR içme suyunu Pakistan'a gönderilmek üzere Türkiye Kızılay Marmara Afet Yönetim Merkezi'ne teslim etti.

Dernek Başkanı Neylan Zırhlıoğlu ve Başkan Yardımcısı Armağan Ener öncülüğünde 240 üyesi bulunan Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği, Pakistan'da meydana gelen sel felaketinin yaralarının sarılmasında katkı sağlamak için bir TIR içme suyunu Pakistan'a gönderdi.Pakistan Başkonsolosluğu Sayın Yousuf Junaid'in katılımıyla Marmara Afet Yönetim Merkez'nde gerçekleşen törenle içme suyunu Türk Kızılayı'na teslim eden Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Başkanı Neylan Zırhlıoğlu, "İlk ve en temel ihtiyaç

olan temiz içme suyunun hayati önem taşıması nedeniyle desteğimizi temiz içme suyunun temininde göstermek istedik. Yardımlarımız devam edecek" dedi.

Pakistan Başkonsolosu Yousuf Junaid ise yaşanan sel felaketinde 21 milyondan fazla insanın evsiz kaldığını, 1.3 milyon ev ve yaşam alanının tamamiyle hasar gördüğünü, 100 binden fazla hayvanın telef olduğunu ve son verilere gore bin 600 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Junaid, "En kötüsü ise 3.5 milyon çocuk ishal tehlikesi ile yüz yüze. Sel, temiz içme suyu kaynaklarını kirletmiş ve temiz suyun aktarımını yapabilecek boru hatlarına bir daha kullanılamayacak şekilde hasar vermiştir. Bu durum ishal

ve benzeri önemli hastalıkları tetiklemektedir" dedi.

Yüzde 20'si sular altında kalan Pakistan'ın yaralarını sarmasının 3 yılı bulacağını da sözlerine ekleyen Başkonsolos Yousuf Junaid, "Suların çekilmesi ve çöken temiz su borularının yenilenmesinin uzun sürecek. Bu sure içinde gelen her yardımın son derece değer taşıyor. Pakistan'a ulaştırılan sular yardım bölgelerine göre kimi zaman helikopter kimi zaman botlar kimi zaman da karayolu ile ihtiyacı olanlara ulaştırılmaktadır. Pakistan su yardımına büyük öncelik vermiştir" ifadelerini kullandı.

PAKİSTAN'A İÇME SUYU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 17:23:01
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 17:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?