22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Palmiye böceği ile mücadele başladı

KONYAALTI’NDAN PALMİYE BÖCEĞİ MÜCADELESİ

Konyaaltı Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kırmızı Palmiye böceğine karşı mücadele başlattı.

Mısır’dan yayıldığı tahmin edilen ve palmiye ağaçlarına büyük zarar veren, Kırmızı Palmiye böceğine karşı Konyaaltı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yoğun bir çalışma başlattı. Akdeniz Bölgesi’nde de hızla yayılma gösteren palmiye böceğinin etkilerini yok etmek için ekipler, vatandaşlara tanıtıcı broşür dağıtıyor. Broşürde, palmiye böceğinin gelişim evreleri, ağaçtaki varlığının tespiti, korunma yöntemleri ve mücadele şekilleri resimli bir şekilde anlatılıyor.

Kırmızı palmiye böceğinin ağacın yaşamsal faaliyetlerini sona erdirdiğini ve çok kısa sürede yayıldığını ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Kırmızı Palmiye Böceği, palmiye ağacının kabuklarından gövdesine doğru bir tünel açan ve ağacın yaşamsal faaliyetlerini sona erdirip kurumasına yol açan bir zararlıdır. Boyutu küçük olduğundan, tespit edilmesi oldukça zordur. Böceğin gövdede açtığı tünel 1 metreyi geçmekte ve ağacın köklerine kadar uzanıp, ölümlerine neden olmaktadır” dedi.

Konyaaltı’nda palmiye böceğinin yayılmasını önlemek için feromen tuzakları kurduklarını ifade eden Başkan Böcek, “Öncelikle bu zararlının etkilerini tespit etmek ve yayılmasını önlemek için bölgemizde 170 ağaca feromon tuzağı kurduk. Zararlının tespitini yaptığımız ağaçlara ilaçlama yapıyoruz. Ancak büyüme noktası böcek nedeniyle zarar görmüş, kurtarılamayacak durumdaki ağalarımızı maalesef imha etmek zorunda kalıyoruz” dedi. Konyaaltı sakinlerinin bahçe ve sitelerinde bulunan palmiye ağaçlarıyla ilgili yaşadıkları her türlü sorun için Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nü aramalarını isteyen Başkan Böcek, “Palmiye böceğiyle ilgili yaptığımız mücadelede iyi bir başarı yakalayabilmemiz için vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Ekiplerimiz, vatandaşımızın bahçelerinde ya da sitelerinde bulunan palmiyelerin sulaması, bakımı, budanması, palmiye böceğinin tespiti, ilaçlanması ve imhası hakkında her türlü bilgi ve desteği veriyor. Zararlının daha da geniş alanlara yayılmasını önlemek için vatandaşlarımızın da bu konuya duyarlılık göstermelerini istiyoruz” dedi.

KONYAALTI’NDAN PALMİYE BÖCEĞİ MÜCADELESİ
KONYAALTI’NDAN PALMİYE BÖCEĞİ MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 13:28:02
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 11:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?