16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Pamukta rekor yılı

PAMUKTA REKOR YILI

Eylül ayında pamuk alımlarına başlayan ANTBİRLİK’in Manavgat’ta şu ana kadar bin 500 ton pamuk alımı gerçekleştirdiği, bu rakamın geçtiğimiz yılın rekoltesi olduğu bildirildi.

Pamuk alımlarının 15 Ocak tarihine kadar devam edeceğini belirten 158 Sayılı Manavgat Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifi (ANTBİRLİK) Müdürü Cemil Özden, rekolteyi 4 bin ton olarak beklediklerini söyledi.

Özden, eylül ayında başlayan pamuk alımlarının 15 Ocak tarihine kadar devam edeceğini ve şu ana kadar bin 500 ton pamuk alımı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

PAMUK EKİM ALANI ARTTI

“Geçen yıl 4 bin dekar olan pamuk ekim alanı bu yıl fazlalaştı” diyen Özden, “ANTBİRLİK tarafından uygulanan istikrarlı fiyat politikası ve ortaklara sağladıklarını imkanlarla, yok olmaya yüz tutan pamuk üretimini canlandırdık. Geçen yıllara göre daha geniş alanlarda pamuk üretimi gerçekleştiriliyor. Manavgat'ta bu yıl 10 bin dekar pamuk alanından yaklaşık 4 bin ton pamuk alımı hedefliyoruz” diye konuştu.

FİYAT YÜKSELDİ

Beyaz ST-1 kalite pamuk için 1,60 TL avans fiyatı açıkladıklarını da sözlerine ekleyen Özden, “Dünya ve ülkemiz piyasalarında son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeleri de dikkate alarak Beyaz ST-1 kalite pamuğun fiyatı 1,80 TL'na yükseldi. Dünya'da pamuk piyasalarında yaşanan açık yüzünden fiyatlar sürekli yükselmekte. Meydana gelen bu artışlarla orantılı oranda fark fiyatı verilecektir” ifadelerini kullandı.

PAMUKTA REKOR YILI
PAMUKTA REKOR YILI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 18:03:05
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 18:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?