1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Papaz törene iştirak etmedi

Alanya İlçesinde, evinde ölü bulunan yerleşik Alman turistin cenaze töreninde papaz bulunamayınca, damadın ve cenaze şirketi yetkilisinin duasıyla defin işlemi yapıldı.

Alanya'da, pazar günü evinde ölü bulunan Alman Brigitte Fuchs, Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Brigitte Fuchs'un kızı Vera Willnecker ve damadı Jogi Willnecker da cenaze töreni için Alanya'ya geldi. Brigitte Fuchs Alanya'yı çok sevdiği için ilçede gömüldü. Cenaze töreninde dikkat çeken bir unsurda papazın törene iştirak etmemesi oldu.

Alanya ve Antalya'daki tüm papazlarla irtibata geçtiklerini ifade eden Concordia Cenaze Hizmetleri Yetkilisi Hatice Dolphijn, "Alanya'da tüm papazlar mazeret bildirdi. Antalya ile yaptığımız temaslardan da sonuç çıkmadı cenaze duasını edecek bir papaz bulamadık. Alman konsolosluğunun söylediğine göre Alman papaz Aralık ayından beri yok ve nisan ayına kadar da gelmeyecekmiş" dedi.
Papaz bulunamayınca cenaze töreni Brigitte Fuchs'un damadı Jogi Willnecker tarafından okunan duayla başladı. Concordia Cenaze Hizmetleri Yetkilisi Hatice Dolphijn tarafından okunan duanın ardından Alman toprağa verildi. Papazın müsait bir zamanda gelerek duasını edeceği ifade edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 13:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?