21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Papaz'a Müftü'den veda yemeği

Emekli olan Alanya papazına, müftü ve imamlar veda yemeği verdi. İmamlar, papaza Kur'an hediye etti. Papaz ise imamlara Türkçe İncil verdi.


Antalya'nın Alanya ilçesinde 2 yıl görev yapan Papaz Joachim Kusch'un emekli olması nedeniyle veda etkinlikleri düzenleniyor. İlk etkinlik bir hafta önce yerleşik Almanlar tarafından gerçekleştirilmiş ve ilçede yaşayan Almanlar tarafından veda partisi düzenlenmişti.


İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi Taşpınar da emekli papaz onuruna bugün bir veda yemeği verdi. Yemeğe, ilçe vaizi, imamlar ve Mahmutlar Belde Belediye Başkanı Alaaddin Çakır da katıldı.


Yemek bir yıl önce bir Alman vatandaşının cenazesinde İncil'den bölümler okuyan Göleviz Camii İmamı Osman Kömür'ün kaldığı lojmanda verildi. Ev yemeklerinin yendiği veda etkinliğine papaz Joachim Kusch, eşi ile birlikte katılırken duygulu anlar yaşandı. Karşılıklı iltifatların yapıldığı yemeğin ardından cami avlusunda bulunan kamelyada çaylar içildi. Yemek sonrasında müftünün dua etmesi üzerine papaz ve eşi ellerini açarak duaya katıldı.


Papaz Joachim Kusch, Alanya'dan ve Alanya halkının sıcaklığından büyülendiğini söyleyerek, "Almanya'da cezaevlerinde görev yaptığımda birçok Türk'le tanıştım ve sizlerin ne kadar sıcakkanlı insanlar olduğunu biliyordum. Bu 2 yıl zarfında sizleri daha iyi tanıma fırsatı buldum. Çok güzel ve özel günler yaşadım" dedi.


Müftü Ahmet Hamdi Başpınar da, son din İslamiyet'in dostluk ve kardeşliği emrettiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "11 aydır Alanya'da görev yaptığım süre içerisinde sayın papaz ile iyi ilişkilerimiz oldu. Karşılıklı hoşgörü içerisinde elimizden geldiği kadar kendisine yardımcı olmaya çalıştık. Umarım bu dostluk ve ilişkiler bazı Avrupa ülkelerinde Türk vatandaşlarına yönelik çirkin saldırıları engellemeye vesile olur."


Kamelyada içilen çayların ardından Göleviz Camii İmamı Osman Kömür, papaza Kur'an-ı Kerim ve ayet yazılı bir tablo hediye etti. Papaz Joachim Kusch ise cami imamına Türkçe İncil verdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2008 Pazar 18:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet ali akkan IP: 81.213.100.xxx Tarih : 24.02.2008 22:07:56

burada bir yanlışlık var. Müftünün soyadı taşpınar değil de başpınar olacak