22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Paraşütçü ölümden döndü

YAMAÇ PARAŞÜTÇÜSÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Antalya'da Kuğulu Park'ın Falezlerinde yamaç paraşütü yapan 19 yaşındaki bir genç, paraşütün sağ kanadını çökmesi sonucu denize çakılarak yaralandı. Paraşütçüyü, oaly yerinde bulunan bir balıkçı kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, saat 16.00 sıralarında Kuğulu Park'taki falezlerde 3 yıldır profesyonel uçuş yapan 19 yaşındaki Hasan Budak, Konyaaltı varyantlardaki seyir terasından tekli olarak kalkış yaptı. Budak, bir süre havada kaldıktan sonra, paraşütünün sağ kanadının rüzgarın şiddetinin düşmesi sonucu çökmesi ile Kuğulu Park falezlerinden denize çakıldı.

Denizde ayağına ipler dolaşan ve ölüm kalım mücadelesi veren gencin yardımına falezlerde balık tutan bir vatandaş yetişti. Bıçak ile denize atlayan 27 yaşındaki Muzaffer Yılmaz yüzerek Hasan Budak'ın yanına gelerek ayağına dolaşan ipleri kesti. İplerin kesilmesiyle birlikte yüzmeye başlayan Budak, falezlere tırmanmaya başladı. Yaşadığı korkuyla yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki falezlere tırmanan Budak, çıktığı yerde mahsur kaldı. Olay yerine kısa sürede, sahil güvenlik, polis, ve sağlık ekipleri

çağrıldı. Korkudan kayalara iyice yapışan paraşütçü Budak'ı itfaiye ekipleri kurtarmak için seferber oldu. İtfaiye erlerinden biri kayalıklara sarkıttığı iple aşağıya inerek, Budak'a emniyet kemeri bağladı. Ardından ilk önce paraşütçü Budak, ardından itfaiye eri yukarıya çekildi. Paraşütçü Hasan Budak, daha sonra ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

İşsiz olduğu öğrenilen ve falezlerde balık tutan Muzaffer Yılmaz, "Balık tutarken, paraşütçünün denize düştüğünü gördüm. Hemen suya atladım. İpler paraşütçünün ayağına dolanmıştı, tam kayalıkların oraya da dalga vuruyordu. Elimde bıçak vardı. Önce bıçakla ipleri kestim. O şekilde paraşütçü kayalara doğru çıktı. Yorulmuştu çünkü. Biz, tekrar yüzmeye çalıştık ama başarılı olamadık. Çok şiddetli dalga vardı. Tekrar kayalara doğru döndüm. Arkadaşın durumu iyi. Ufak tefek sıyrıkları var. Ben, gitmesem ne kadar dayanacağı belli değildi. Belki de hayatını kaybedebilirdi." dedi.

Budak'ın denize düşen paraşütü ise bir süre sonra gözden kayboldu.

YAMAÇ PARAŞÜTÇÜSÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
YAMAÇ PARAŞÜTÇÜSÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
YAMAÇ PARAŞÜTÇÜSÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
YAMAÇ PARAŞÜTÇÜSÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2011 Çarşamba 18:18:00
Güncelleme :28 Temmuz 2011 Perşembe 18:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?