1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Paris 2 Batığı Dalışları' yapıldı

Antalya'nın Kemer Belediyesi sponsorluğunda ve Akdeniz Üniversitesi Su Altı Topluluğu tarafından organize edilen ve Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına düzenlenen "Mustafa Ertuğrul Aker Anısına 3. Kemer Paris 2 Batığı Dalışları" Kemer'de gerçekleşti.

Yurt içi ve yurt dışından Üniversiteli Su Altı Topluluğu üyeleri Kemer açıklarında bulunan ve dünyanın en önemli ve en gözde 100 batığı içinde gösterilen "Paris 2" batığına dalarken, heyecanlı dakikalar yaşadılar.

Hayli güzel bir havada gerçekleşen dalışlar öncesi tüm dalış yapan üniversite toplulukları bir arada resim verirken, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Galip Gün, Tolga Minta ve Ramazan Kar'da öğrencileri yalnız bırakmadı. Kemer Belediyesi sponsorluğunda 2 yıldır düzenlenen ve Ulusal olan Dalış şenliği bu yıl Uluslararası olma özelliği ile de dikkat çekiyor. Saat 10.00 da başlayan ve 33 mt. derinlikte bulunan Paris 2 batığına dalışlar üniversitelerin eğitmenleri eşliğinde gruplar halinde gerçekleşti. Dalışlar saat 18.00'e kadar sürdü. Dalışı tamamlayan üniversiteli gençler, bol bol yüzerek, denizin keyfini çıkardılar.

135 dalışçının yer aldığı bu yılki 3. Paris 2 Dalış Şenliği'ne şu üniversiteler katıldı:
Yurt içinden Akdeniz Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İzmir 9 Eylül Üniversitesi, İstanbul Yeditepe Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Zonguldak Karelmas Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Su altı toplulukları katılacak. Uluslararası olarak da Polonya, İspanya, Finlandiya, İtalya, Slovakya, Macaristan ve Hollanda'daki, Üniversitelerden su altı toplulukları da bu dalışta yer aldı.

Konu ile ilgili olarak bilgiler veren Akdeniz Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gökoglu her yıl ulusal boyutta düzenlenen ve Kemer Belediyesi, Kemer Türkiz Marina ve Akdeniz Üniversitesinin ortaklaşa düzenledikleri dalışların önemine değinerek, "Akdeniz Üniversitesi Su Altı Topluğu olarak Kemer Belediyesi ve Türkiz Marina'nın da büyük destekleri ile Mustafa Ertuğrul adına bu yıl Kemer'de yeni bir organizasyonu daha gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilk defa uluslar arası boyutta da gerçekleşen bir organizasyon ile 8 ülkeden farklı üniversitelerden öğrencilerimiz Paris 2'ye dalıyorlar. Her geçen gün de katılım artarak devam ediyor.

Kemer Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda araştırmacı olan Ramazan Kar ise yaptığı açıklamasında, "Bu memleket bize hiç de kolay emanet edilmedi. Değerini iyi bilmemiz gerekiyor. Özellikle bölgemizde Kurtuluş Savaşı'nda ve 1. Dünya Savaşı'nda büyük kahramanlık gösteren Mustafa Ertuğrul Aker'i saygıyla, minnetle ve özlemle anıyoruz. 2 yıldan bu yana bu dalışlar Kemer Belediyesinin de desteği ile düzenleniyor. Yine bu yıl 3.sü gerçekleşiyor. Çok sayıda üniversiteli genç bu özel anı yaşıyor. Özellikle bir turizm beldesi olmamız nedeniyle, uluslara arası tanıtımda da bu tip organizasyonlar önem arz ediyor. Ayrıca yine bir araştırmacı olarak geçmişten günümüze edindiğim Mustafa Ertuğrul Aker'i anlatan Fotoğraf sergimi de açtım. Buradaki amacımızda bu kahramanı daha yakından Kemer'liler ile buluşturmaktı. Bu tür aktiviteleri ve Mustafa Ertuğrul adına yapılacak tüm etkinlerde hizmetkar olarak görev alacağım. Bu araştırmaları yapan ben benim gibiler çoğalsın ve paylaşalım. Gönül ister ki yine bölgemizde özellikle
ulaşılamayan Alkesandra gemisinin de bulunup profesyonelce dalış etkinliklerine kazandırılması en büyük temennim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?