22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Paris 2 dalış etkinlikleri başlıyor

PARİS 2 DALIŞ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

1. Dünya Savaşı sırasında, Fransız ordusuna ait "Paris 2" adlı savaş gemisini Antalya'nın Kemer İlçesi açıklarında batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları anısına ilki 2007 de yapılan 'Paris 2 Dalış Etkinliği'nin bu yıl dördüncüsü 9-11 Nisan tarihlerinde Kemer'de gerçekleştirilecek.

Kemer Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve Kemer Türkiz Marina işbirliği ile dünyanın en iyi 100 batığı arasında gösterilen Paris II batığına bu yıl Türkiye'den farklı üniversitelerden 150 dalgıç katılarak dalış yapacak. Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına Kemer'de yapılan heykelin açılış töreninin de gerçekleştirileceği etkinlik kapsamında Kemerli araştırmacı Belediye Meclis Üyesi Ramazan Kar'ın derlediği Mustafa Ertuğrul Aker'in fotoğraflarından oluşan sergi Kemer Belediyesi Kültür Salonu'nda gezilebilecek.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına her yıl ilçede düzenlenen 'Paris II Dalış Etkinliği'nin önemine değinerek, "Tarihimizde önemli bir yeri olan kahramanımız ve silah arkadaşlarının anısına düzenlenen bu etkinlikle, onları hatırlamış ve tüm dünyaya hatırlatmış olacağız" dedi.

Mustafa Ertuğrul Aker anısına ilçede yapılan heykelin de açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Gül, üç gün devam edecek etkinliğe tüm Antalyalıları beklediklerini sözlerine ekledi.

PARİS 2 DALIŞ ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 11:50:02
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 12:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?