1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Park ihalesi Ahmet Gökalp'in oldu

Korkuteli’nde bulunan Şehitler Parkı’nın işletmesi için Belediye İnternet Evi’nde açık arttırma usulü ile yapılan ihalede, işletmenin kullanma hakkı 122 bin TL. ile Ahmet Gökalp'in oldu.

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nin en gözde mekanlarından birisi olarak gösterilen ve mülkiyeti Korkuteli Belediyesi’ne ait Şehitler Parkı ve halı saha, dün açık arttırma usulüne göre ihaleye çıkarıldı.

Daha önce Ar-Kor inşaat firmasınca işletilen ancak firmanın şartnameye uymaması nedeni ile ihalenin karşılıklı olarak fesih edilmesi sonucunda Şehitler Parkı’nın yeni ihalesi Belediye İnternet Evi’nde büyük bir katılımcı ve izleyici önünde gerçekleşti.

Açık arttırma usulü yapılan ihaleye 11 işletmeci katıldı. 51 bin TL ile başlayan açık arttırmaya ilk teklifi 55 bin TL ile Ahmet Daloğlu verdi. Daha sonra Ahmet Gökalp, Ramazan Atmaca, Mehmet Bakar, Rafet Aydıncan, Arif Otlu, Ayhan Tığrak ve Necdet Yavaş'ın girdiği açık arttırma 100 bin TL'nin üzerine çıktı. Bu rakamın üzerine çıkılmasıyla ihaledeki 9 kişi arttırmaya devam etmezken, ihale Ahmet Gökalp ve Necdet Yavaş arasında geçmeye başladı.

İlerleyen dakikalarda her iki taraf arttırmayı 1000 TL olarak devam etmeye başladı. Gökalp'in 120 bin liralık teklifine Necdet Yavaş 121 bin TL ile karşılık. Son olarak Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökalp'in 122 bin TL'lik arttırmasına Necdet Yavaş karşılık veremeyince ihale 122 bin TL ile Ahmet Gökalp'ta kalmış oldu.

Daha sonra Şehitler Parkı’na giderek incelemelerde bulunan Ahmet Gökalp, ihalede kendisine 125 bin TL'yi üst limit olarak seçtiğini belirterek, “Eğer rakam oraya çıkmış olsaydı, çekilecektim. Ben gerekli hesaplarımı yaptım. İhale sona erene kadar 3 yaz mevsimi geçireceğim. Kafamdaki aktiviteleri ve işletmeyi gerçekleştirebildiğim takdirde buradan kar edebileceğimi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 19:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?