1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Paskalya Bayramı düzenlendi

Antalya'da, Rus Ortodokslar için Rusya'dan iki rahip ve dört kişilik kilise korosunun katılımıyla Paskalya Bayramı düzenlendi.

12 bin Rus'un yaşadığı Antalya'da, ilk kez Rus Ortadokslar için Belek beldesindeki Hoşgörü Bahçesi'nde Paskalya töreni düzenlendi. Ayin için Ukrayna'dan ve Fener Rum Patrikhanesi'nden rahipler geldi. Ayini Ukrayna'dan gelen rahip Mihail Anishckenko yönetirken, Fener Rum Patrikhanesi'nden Vissarion Komzias yardım etti.

Ortodoks Ruslar saat 11.30'da başlayan ayinden bir saat önce kiliseye gelerek dua etti. Hazreti İsa'nın ve Hazreti Meryem'in resimlerinin bulunduğu alanların önüne geçerek haç işareti yaptılar. Ortodoks Rusların Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'in resimlerinin bulunduğu tabloları öptükleri görüldü. Ayine katılanlar mum yakıp dua etti. Rahip Anishckenko da onların başına dokunarak kutsadı.

Yaklaşık 50 metrekarelik kilisede ayine 30 civarında Ortodoks Rus katıldı. Ayin sonrasında Ruslar Paskalya çörekleri dağıtarak boyalı yumurtaları yarıştırdı. Ayine katılmanın mutluluğunu yaşayan Ruslar, yerleşik hayata geçtikleri Antalya'ya Ortodoks Kilisesi açılmasını istedi. Rahip Komzias'ta Antalya'da ayin düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Komzias, "Paskalya'yı Antalya'da düzenlenen ayinle kutlamak bizi çok mutlu etti. Daha önce Paskalya'yı İstanbul Fener Rum Patrikhanesi ve Demre'de
bulunan Noel Baba Kilisesi'nde kutladık. Burada ayin yapıp kutlama düzenlemek bizi mutlu etti" dedi.

Ruslar ise ayin öncesinde Hoşgörü Bahçesi'ndeki camiyi ziyaret ederek içeride inceleme yaptı. Ayinin her yıl düzenlenmesi istendi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 14:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?