1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Pasta kesip, gönüllerince eğlendiler

BÖBREK HASTASI ÇOCUKLAR YENİ YILI KUTLADI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde organ nakli yapılan ve diyaliz hastası olan çocuklar için yeni yıl partisi düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde düzenlenen etkinliğe nakil olmuş ve nakil olmayı bekleyen çocuklar ile ailelerinin yanı sıra doktorlar ve hastane çalışanları katıldı. Üniversite örencilerinin gitar çalıp şarkı söylediği etkinlikte, çocuklar şarkılar söyleyerek doyasıya eğlendi. Birçoğu doğuştan böbrek hastası olan, hayatları hastanede geçen çocuklar, etkinliğin sonunda doktorlarıyla birlikte yeni yıl pastası kestiler. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, bir gün de olsa yaşıtları gibi koşup eğlenmenin tadını çıkarttı.

Kutlamalara, 18 aylıkken böbrek nakli olarak Türkiye'nin böbrek nakli yapılan en küçük çocuğu unvanının sahibi olan 2.5 yaşındaki Hasan Hüseyin Akkuzu da katıldı. Neşeli tavırlarıyla herkesi eğlendiren Hasan Hüseyin bebek, organ naklinin önemini gözler önüne serdi. Organ nakli koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, "Hasan Hüseyin bebek 18 aylıkken nakil oldu. Nakil oluncaya kadar 17 ameliyat geçirdi. Şimdi normal bir çocuk gibi yaşantısını sürdürüyor, koşup oynuyor. O organ naklinin simgelerinden birisi oldu"

dedi.

BÖBREK HASTASI ÇOCUKLAR YENİ YILI KUTLADI
BÖBREK HASTASI ÇOCUKLAR YENİ YILI KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 16:52:02
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 19:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?