21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Pastanelere ve tatlıcılara denetim

Antalya Kepez Belediyesi, tatlı kullanımın arttığı Ramazan ayında, pastanelere ve tatlı imalathanelerine yönelik hijyen operasyonu düzenledi. Başkan Erdal Öner’in de katıldığı denetimlerde, genel temizlik kurallarına uymayan pastane ve tatlı imalathanelerine para cezası kesildi. 

Kepez Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle gıda satışı yapan yerlere yönelik denetimlerini artırdı. Bölgedeki fırınlara yönelik pide kontrolünden sonra şimdi de Kepez Belediyesi, pastane ve tatlı imalathanelerine hijyen operasyonu düzenledi. 

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’in de katıldığı denetimlerde, Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Özsoy ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında tatlı tüketiminin fazla olması nedeniyle bölgedeki pastanelerde hijyen kontrolü yaptı. Denetimlerde, tatlı işletmelerinin genel temizlik kurallarına, tatlı yapımında kullanılan malzemelerin depolanmasına, çalışanların soyunma kabinlerine bakıldı. 

Başkan Erdal Öner’in talimatıyla genel temizlik kurallarına uymayan pastane ve imalathanelerine ihtar ve para cezası kesildi. Başkan Erdal Öner, Ramazan ayında vatandaşların sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmesi için gıda satışı yapılan yerlere yönelik denetimleri artırdıklarını söyledi. 

Pide ve tatlı tüketiminin Ramazan ayında fazla olması nedeniyle unlu mamul satışı yapan fırınlara, pastanelere ve tatlı imalathanelerine yönelik denetim başlattıklarını belirten Başkan Öner, parklarıyla , yollarıyla ve dev yatırımlarıyla çağdaş bir görünüm kazanan Kepez’de gıda satışı yapan yerlerin de, hijyenik hale getirileceğini vurguladı. 

Başkan Öner, tatlı satışı yapan yerlere yönelik yapılan denetimlerde, gıdaların bozuk olduğu, depolama şartlarının kötü olduğunun görüldüğünü ifade ederek; “Halkımıza, sağlıksız koşullarda gıda satışı yapılmasına asla izin vermeyiz. 

Yaptığımız denetimlerde, kurallara uygun olmayan iş yerlerine ihtar verdik ve para cezası kestik. İşletmelerine, yasalarda ve yönetmeliklerde belirtilen şartlara uygun hale getirmeleri için kendilerine iki- üç günlük süre verdik. Uygun hale getirmezlerse, işletmeleri kapatırız.” uyarısını yaptı. 

Başkan Öner, Ramazan ayı boyunca gıda satışı yapan yerlere yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 12:13:01
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 12:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?