21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Patara plajı temizlendi

Antalya’nın Kaş İlçesinin Patara plajı köylüler, öğrenciler ve turistler tarafından temizlendi.

Patara sahilinde toplana köylüler, öğrenciler ve turistler 18 kilometrelik plajda değişik atık ve kirlilik oluşturan çok sayıdaki maddeyi toplayarak plajı temizledi.

Patara köyü muhtarı Arif Otlu, atık toplama çalışmalarının ardından yaptığı açıklamada “Patara köyü dünyanın en güzel plajına sahiptir. Dünyaca ünlü bu plajın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu yüzden 7’den 77’ye köylülerimiz, öğrencilerimiz ve plaja gelen turistler olmak üzere sahillerimizde kirlilik ve çirkin görüntü oluşturan ne varsa topladık. Çevre sorunlarıyla boğuşan dünya, bizim sahillerimiz gibi güzel manzaralara sahip olmak istiyor diyen Otlu, bu sahillerimizin kıymetini bilmeliyiz. Bu gün biz sahip çıkalım, koruyalım ki yarınlarda çocuklarımıza yaşanacak bir dünya bırakmış olalım” dedi.

18 kilometrelik Patara kumsalı plajının temizlenmesine Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Antalya Özel Çevre Koruma Müdürü Selahattin Eriç, İlçe Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş, öğrenciler, öğretmenler, köylüler ve turistler katıldı.

Her yıl 5,6 defa patara’ya tatile geldiğini belirten Hollanda vatandaşı Anke Beıshuzten, plajda yapılan temizliği seve seve yaptım. Bizim yaptığımız bu temizliği gelecek insanlar korusun. Dünyanın en güzel plajlarından birisi olan Patara plajının her zaman temiz olarak kalmalıdır” dedi. Kumsalının temizliğinin ardından Patara köyü muhtarı Arif Otlu tarafından temizliğe katılanlara yemek verildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 12:49:41
Güncelleme :3 Mayıs 2008 Cumartesi 12:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?