1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Patlamanın nedeni belirlendi

Antalya Eski Sanayi Bölgesi'nde meydana gelen patlama ile ilgili açıklama yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Tombul, patlamanın bir iş kazası olduğunu ve olaydaki bulguların kaynak makinesinden çıktığını gösterdiğini söyledi.

Antalya Eski Sanayi bölgesinde bugün saat 14.00 sıralarında meydana gelen patlama ile ilgili hastaneye gitmeyen ve yüzünün sol tarafı cam kırıklarıyla kesilmiş Ali Güneş'in haricinde Halil Atcan ve Yunus Kavuncu Antalya Araştırma Eğitim Hastanesi'nde, Mehmet Olcay ve Ümit Beşiri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, Ahmet Olcay ve Muhammet Coşkun ile Mustafa Aslan adlı kişiler de Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Patlamada yaralanan ancak hastaneye ambulansı doldurmamak için gitmeyen Ali Güneş isimli kazazede, "Pek fazla bir şey hatırlamıyorum. Ortalık bir anda toz-duman bulutuyla doldu. Cam kırkları yüzüme geldi. Ben o arada büfeden sigara alıyordum. Olay sonrası manzara berbattı. Hastaneye götürdüler" dedi.

Sanayi Sitesi'nde dükkanı bulunan ve dumana doğru koşarak geldiğini belirten bir görgü tanığı ise, "Yaralılardan birisi Mehmet Olcay yerde yatıyordu. Bir tanesinin ayağını çorapları tutuyordu" diye konuştu.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Tombul ise patlamanın iş kazası olduğunu ve kaynak atölyesinden çıktığı anlaşıldığını belirterek "Hastaneye intikal eden 7 kişi var. İkisinin durumu ise ciddi" ifadesini kullandı.

ANTALYA VALİLİĞİ YAZILI BİR AÇIKLAMA YAPTI

Antalya Valiliği Eski Sanayi bölgesinde bir iş yerinde meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Antalya İl Merkezi Eski Sanayi Sitesinde bu gün saat 14.00 sıralarında bir torna ve kaynak atölyesindeki oksijen tüplerinde oluşan gaz kaçaklarının kaynak makinesinin çalıştırılması ile birlikte meydana gelen patlama neticesinde 2'si ağır olmak üzere 7 kişi yaralanmıştır. Patlama esnasında torna ve kaynak atölyesinde çalışanlar ile müşteri olarak bulunduğu anlaşılan Halil Atcan ve Yunus Kavuncu Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Mehmet Olcay ve Ümit Beşiri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, Ahmet Olcay ve Muhammet Coşkun ile Mustafa Aslan adlı kişiler de Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır" dendi.

Açıklama şöyle devam etti; "Olay mahallinde yapılan ilk belirlemelere göre torna ve kaynak atölyesinde oksijen tüplerinden sızan ve ortamda biriken gazın kaynak makinesinin çalıştırılması ile birlikte patlamanın meydana geldiği değerlendirilmektedir. İl Emniyet Müdürlüğü ilgili birimlerince olay mahallinde kapsamlı araştırmalara halen devam edilmektedir."
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 22:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?