21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Payallar'da su kuyusuna sabotaj!

Antalya'nın Alanya ilçesi Payallar beldesinin su ihtiyacını karşılayan bir su kuyusuna sabotaj yapıldı. Kuyudan su çeken elektrik kabloları çalındı, kuyuya elektrik getiren 8 direk kesildi.

Birçok oteli bulunan 7 bin nüfuslu beldenin en büyük su kuyusu sabote edildi. Kuyudan su çeken trafonun elektrik kabloları parçalandı. Trafonun elektrik bağlantısını sağlayan 8 direk kesildi, 7'si ise çalındı.

Beldede su sıkıntısı çekilmesi üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kuyuya su çeken trafo kablolarının parçalandığı, elektrik direklerinin ise testere ile kökünden söküldüğü görüldü. Jandarma ekibi olay yerinde inceleme yaptı.

Belediye Başkanı Mehmet Çıtak, bunu yapanların vatan haini olduklarını söyleyerek, "Beldemde binlerce insan yaşıyor ve birçok otel var. Beldeye su getiren en önemli kuyu sabote edildi. Her an binlerce insan bu cehennem sıcaklarında susuz kalabilir. Bunu yapanlar insan olamaz" dedi.

Belediye Başkanı Çıtak, kuyunun bulunduğu yerde komşu belediye ile sınır kavgası olduğunu ancak mahkemeyi kazandıklarını söyleyerek, "Bir takım şüphelerimiz var. Bu konuda jandarmaya bilgi verdik. Bunu yapanların bulunup ceza almalarını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 16:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?