1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Pazaryeri dualarla açıldı

PAZARYERİ DUALARLA AÇILDI

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yapımı tamamlanan Turgut Manavoğlu Kapalı Pazaryeri dualarla açıldı.

Korkuteli’de yaklaşık 1.5 yıl önce temeli atılan Kapalı Pazaryeri açılışına Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahanlı, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Antalya pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, Korkuteli Pazaryeri Toplu İşyeri Kooperatifi Başkanı Sami Demir, Korkuteli Pazarcılar Derneği Başkanı Mustafa Koç, Belediye eski Başkanı Adnan Uğurlu, yöneticiler, pazarcı esnaf ve üreticilerin katıldı.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, sıkıntılara rağmen pazaryerinin bitirilerek en iyi şekilde hizmete sunma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Gökçe, “Yaklaşık 1.5 yıl önce temeli atılan inşaatı bitirmiş bulunmaktayız. Başlangıcından bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Pazar noktasındaki açığı kapatmak üzere düşünülmüş planlanmış proje. Kurumların devamlılığı esasına göre görevi devraldığımız günden itibaren daha sağlıklı ve düzenli bir pazaryeri sağlamak amacıyla elimizden gerekeni yaptık, paylaştık. İstişarelerimizi yaptık. Geçmişe dönüp bakmak istemiyorum. Yatırımlar planlanırken, karar verilirken günün şartları ve karar mekanizmasın o günkü değerlendirmesiyle başladığını hepimiz biliyoruz. Bu yatırımın önce pazarcı esnafımıza ilçe halkımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Korkuteli Kaymakamı Kaymakam Erkan Karahanlı, halkın konforlu bir alışveriş mekanı arzuladığına değinerek, “çağımızda esnaflıkta hizmet sunarken, vatandaş hizmet alırken daha konforlu sağlıklı mekanlar istiyor. Bu pazaryeri de bu amaca hizmet edecek kapasitede görünüyor. Korkuteli halkımızın ne kadar üretime dönük ne kadar üretici bir esnaf ve çifti olduğunu altını çizmek istiyorum. Böyle bir mekanın da hizmete sunulması çok önem arz etmektedir. Katkıda bulunan esnafa, Esnaf Odası’na, Korkuteli Belediyesi’ne ilgili kurumlara ve bütün Korkuteli halkına teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Kaymakam Erkan Karahanlı, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Antalya pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, Korkuteli Pazaryeri Toplu İşyeri Kooperatifi Başkanı Sami Demir ve Belediye eski Başkanı Adnan Uğurlu açılış kurdelesini birlikte kesti.

Öte yandan, kapalı Pazar yerinde tezgah açmak için başvuran üreticiler arasında kura çekildi. Başvuran 163 üretici arasından 50 kişiye kura ile yer tahsis edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 18:22:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 09:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?